Τετάρτη 15 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Με συσκέψεις οργανώνουν τη μαζική συμμετοχή στην απεργία

Την πίστη αλλά και την αποφασιστικότητά τους, η αυριανή πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία να αποτελέσει βήμα οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης, συνέχεια της πρωτοφανούς αγωνιστικής δράσης που έχει εξελιχθεί εδώ και δύο βδομάδες, εκφράζουν εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα, που αυτές τις μέρες οργανώνουν συσκέψεις προετοιμασίας για τη μαζική συμμετοχή.

Στην Πάτρα, μαζική ήταν η σύσκεψη που οργανώθηκε την περασμένη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συλλόγων φοιτητών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και άλλων φορέων.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι την ώρα που «ξεχειλίζει» το «ποτήρι» της οργής για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, προωθούνται μια σειρά από άλλα μέτρα στην ίδια κατεύθυνση, που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα απ' το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ως τέτοια αναφέρθηκαν η προσπάθεια ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Επίσης, η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, μέσα από τη νέα νομοθεσία για την ενδοσχολική βία, που βρήκε «άμεση εφαρμογή» και στην Πάτρα, με τις πρόσφατες προσαγωγές μαθητών απ' την αστυνομία, ενός εκ των οποίων του προέδρου του 15μελούς του σχολείου του (4ο Γυμνάσιο).

Την ανάγκη να ξεπεράσουν και οι μικροί επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενοι τις ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ ανέδειξαν εκπρόσωποί τους στην τοπική ΟΕΒΕΣΝΑ και σε σωματεία. Και κάλεσαν να μαζικοποιηθούν και οι σύλλογοί τους, σε κοινή πάλη με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων επισήμαναν τη θέληση και των βιοπαλαιστών αγροτών να συμμετέχουν ακόμη και με τα τρακτέρ τους στις κινητοποιήσεις. Σημείωσαν ότι δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο κοινός αγώνας να συνεχιστεί, να αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά απέναντι στον κοινό αντίπαλο των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, κυβερνήσεις, εργοδοσία, κόμματα που στέκονται απέναντί τους.

Τη στήριξή της, τέλος, στην απεργία και με συμμετοχή αντιπροσωπείας της στη σύσκεψη, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά, που κάλεσε σε μαζική συμμετοχή, εξέφρασε και η αγωνιστική δημοτική αρχή Πάτρας.

Στη Λάρισα

Μαζική σύσκεψη με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια, σωματεία αυτοαπασχολουμένων και άλλοι φορείς, πραγματοποιήθηκε χτες και στη Λάρισα.

Αντίστοιχα, συσκέψεις με μεγάλη συμμετοχή έγιναν τη Δευτέρα στα Τρίκαλα, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και του Παρατήματος Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ΕΒΕ, αγρότες και εκπρόσωποι των μαθητών και των φοιτητών, αλλά και χτες στην Καρδίτσα, όπου επίσης συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Στον Βόλο, εκπρόσωποι των σωματείων και των μαζικών φορέων έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να καλέσουν τον εργαζόμενο λαό σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονίζουμε τον αγώνα για πλήρη προστασία και αποκατάσταση (2024-09-10 00:00:00.0)
Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων δεκαετιών (2023-03-09 00:00:00.0)
Χιλιάδες εργατόκοσμου έστειλαν μήνυμα ότι δεν θα πληρώσει πάλι ο λαός (2022-11-12 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη συνδικάτων και φορέων της Αττικής (2018-05-15 00:00:00.0)
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή δράσης (2010-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ