Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τώρα είναι η ώρα να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ

RIZOSPASTIS

Στον χαιρετισμό του ο Πέτρος Δίμηζας, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Η εκδήλωσή μας πραγματοποιείται σε μια περίοδο που και στις Σέρρες χιλιάδες άνθρωποι, νεολαίοι, γονείς, μετέτρεψαν τη θλίψη και την οργή από το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών σε αγώνα και διεκδίκηση. Είναι ελπιδοφόρο που βγήκαν στο δρόμο και βροντοφώναξαν "εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές και εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές". Ζούμε στιγμές που είναι πρωτόγνωρες και για τις Σέρρες. Συζητάμε στον δρόμο, τη γειτονιά, στη δουλειά, στη σχολή, για το πόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή, οι υποδομές στις μεταφορές, στα σχολεία, στο ΔΙΠΑΕ, η ασφάλεια στη δουλειά, η προστασία της Υγείας, του περιβάλλοντος, το δικαίωμα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε με ασφάλεια, χωρίς άγχος, γιατί σταμάτησαν να ονειρεύονται οι νέοι. Αναρωτιόμαστε γιατί στην εποχή των 5G και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, δεν την παλεύουμε με τον μισθό, τις ανάγκες της οικογένειας. Την ίδια στιγμή, όταν διεκδικούμε, μας απαντάνε "δεν φτάνουν οι αντοχές της οικονομίας για αυτά που ζητάμε". Και μετά έρχονται οι πολιτικοί ταγοί και μας κουνάνε το δάχτυλο, πως όλοι φταίμε, πως έχουμε και εμείς ένα μερίδιο ευθύνης για αυτό που ζούμε.

Ως εδώ! Δεν θα μας βάλετε στο χέρι! Δεν είμαστε, δεν σκεφτόμαστε όπως εσείς!

(...) Τώρα είναι η ώρα να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ και στον νομό Σερρών. Καλούμε σε συμπόρευση όλους εσάς που αγωνιάτε για το μέλλον των παιδιών σας, που βλέπετε να θυσιάζονται δικαιώματα, ανθρώπινες ζωές στον βωμό της βαρβαρότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ