Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ελπιδοφόρο αυτό που γίνεται μέσα στον εργαζόμενο λαό

Με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

RIZOSPASTIS

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χτες, στην απεργιακή συγκέντρωση στην Καβάλα, με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας», Μ. Κελαϊδάκη, και συζήτησαν για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και ο οποίος στην προμετωπίδα του έχει το αίτημα για ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου, κάτι που στο φόντο της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας αποκτά πλέον ακόμα πιο επείγον περιεχόμενο και νόημα. Διεκδικούν επίσης την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας τους, καθώς στο πλαίσιο της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούσαν η εργοδοσία τούς απέλυσε. Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.

Τον Δ. Κουτσούμπα συνόδευαν οι Ζ. Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κλάδης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, και Κ. Κουκούλας, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Κατά τη συζήτησή τους ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε:

«Δυστυχώς έπρεπε να υπάρξει αυτή η μεγάλη τραγωδία, η ανείπωτη τραγωδία, με το χάσιμο τόσων συνανθρώπων μας, κυρίως παιδιών, νέων ανθρώπων στα Τέμπη, για να αφυπνιστούν γενικότερα συνειδήσεις.

Το ελπιδοφόρο είναι αυτό που γίνεται μέσα στον εργαζόμενο λαό, μέσα από τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες που έχουν ταξικό προσανατολισμό και παλεύουν, και που τα λέγανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, προειδοποιούσαν. Οπως και εσείς προειδοποιούσατε εδώ στα Πετρέλαια, άλλα σωματεία της Καβάλας, άλλοι φορείς σε όλη την Ελλάδα, αλλά τα αυτιά τους ήταν κλειστά. "Απ' το ένα αυτί μπαίνανε" στους κυβερνώντες, "απ' το άλλο τους βγαίνανε". Είτε της ΝΔ η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια ή οι προηγούμενες που ήταν μαζί με το ΠΑΣΟΚ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς στη Βουλή ξέρετε πολύ καλά ότι τα είχαμε αναδείξει όλα αυτά. Είχαμε προειδοποιήσει για ένα μεγάλο δυστύχημα, για μια τραγωδία μεγάλης έκτασης στους σιδηροδρόμους, αλλά και σε άλλους τομείς και κλάδους της οικονομίας.

Τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα, πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο. Και δυστυχώς κρύβουν τις ευθύνες. Τώρα βλέπετε, μιλάνε όλοι, όλα τα πολιτικά κόμματα για διαχρονικές ευθύνες, ότι έχουν ευθύνες, ζητάνε συγγνώμη όλοι. Αλλά, ξέρετε, από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο, λέει ο ελληνικός λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Διότι δεν πάνε να εξηγήσουν ποιες είναι οι ευθύνες, ποιες είναι οι αιτίες. Βλέπουν μόνο την ευθύνη του σταθμάρχη, όχι ότι δεν έχει ευθύνη ο καθένας και προσωπική ευθύνη, και προσωπικά λάθη και αδυναμίες και ελλείψεις και διάφορα που γίνονται, χωρίς πιστοποιήσεις, χωρίς ειδίκευση, όλα αυτά που γίνονται. Αλλά ποιος φταίει, ποιος τα δημιουργεί αυτά; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις σε προσωπικό; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις σε ηλεκτροδότηση, σε σηματοδοτήσεις; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις στο να δίνονται σε εταιρείες αβέρτα, ή να υπάρχει απ' την άλλη μεριά ένα κράτος παρωχημένο, καταστροφικό, εχθρικό για τον λαό και τους εργαζόμενους; Σ' αυτά δεν απαντάνε, διότι αυτοί τα διαχειρίστηκαν, αυτοί τα έφτιαξαν, αυτοί ψήφισαν τους νόμους και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ. Αυτή είναι η κατεύθυνση και η γραμμή δυστυχώς.

Αρα, πρέπει να αλλάξουμε άρδην ορισμένα πράγματα, ριζικά, πρέπει να αλλάξουν εκ βάθρων. Και στις Μεταφορές αλλά και σε όλη την οικονομία, στην κοινωνία. Το ΚΚΕ είναι εδώ, εξακολουθεί να είναι, να παλεύει, να συμπαραστέκεται και στον δικό σας αγώνα, στους αγώνες όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ