Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΠΑΤΡΑ
Ορμητικό ποτάμι λαού και νεολαίας στους δρόμους ενάντια στο «πάμε κι όπου βγει»

Ηταν και πάλι πολλές χιλιάδες. Συγκλόνισαν ξανά όλη την πόλη της Πάτρας. Το μήνυμά τους ξεπέρασε για ακόμη μία φορά τα όριά της, έφτασε ξανά σε όλο τον νομό και πέραν από αυτόν. Για ακόμη μία φορά, απαίτησαν, τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί αλλά και τόνισαν πως δεν γίνεται τα κέρδη να βρίσκονται πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Απαίτησαν τώρα σύγχρονες, ασφαλείς συγκοινωνίες, μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και συνολικά του λαού, της υγείας και της περιουσίας του, στη μεγαλειώδη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες απεργία και απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ), που καλούσαν και συμμετείχαν δεκάδες εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι φοιτητών, αυτοαπασχολούμενων και πολλοί άλλοι λαϊκοί φορείς.

«Το σύστημά τους είμαι με αίμα ποτισμένο, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στο τρένο», ακούστηκε δυνατά στην πολύ μεγάλη πορεία χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας και απλών λαϊκών ανθρώπων, πολλών ξανά με τα παιδιά τους στο χέρι σε ένα μάθημα ζωής, αγωνιστικής στάσης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, γενικός γραμματέας του ΕΚ Πάτρας, καλώντας σε ένταση της πάλης τόσο για σύγχρονες ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες όσο και για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, κόντρα στην πολιτική «κόστους - οφέλους» και της εμπορευματοποίησης. Εδωσε, επιπλέον το σύνθημα να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού ενάντια στους πλειστηριασμούς, για μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του, αλλά και για αξιοπρεπές εισόδημα, ενάντια στις απολύσεις, τις εργασιακές σχέσεις «λάστιχο», στα εργατικά «ατυχήματα» που θερίζουν.

Νωρίτερα, χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης, ενώ σε κλίμα συγκίνησης απαγγέλθηκε το ποίημα «Ο λαός», του Γιάννη Ρίτσου, από τον Βασίλη Κόκκαλη, ηθοποιό - σκηνοθέτη και παραιτηθέντα σκηνοθέτη της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με αντιπροσωπείες τους ο Εμπορικός Σύλλογος, η ΟΕΒΕΣΝΑ, αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος που είχε πάρει απόφαση και για την απεργία. Παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν επιπλέον οι σύλλογοι Αρτοποιών, Ηλεκτρολόγων, Εργαζομένων ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ Αχαΐας και ο Σύλλογος Εστίασης.

«Οσο και αν προσπαθούν ο λαός θα βρει την αιτία»

Στην πλατεία Γεωργίου αλλά και στην πορεία συμμετείχε σύσσωμη επίσης η αγωνιστική δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, που σε δήλωσή του επεσήμανε:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα. Η συντεχνία του συστήματος, της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων δεν θα περάσει. Οσο και αν προσπαθούν, ο λαός θα βρει την αιτία και δεν θα επιτρέψει άλλα εγκλήματα μετά το έγκλημα των Τεμπών, για το οποίο απαιτεί να βγουν όλα στο φως, καμία συγκάλυψη.

Δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστούν και πολλά ακόμα που μας ετοιμάζουν, όπως η ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων "Αγ. Σοφία", αλλά και η εμπορευματοποίηση του νερού. Συνεχίζουμε τον αγώνα».

Το «παρών» έδωσε επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ