Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Στημένη και απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής

Κουκουλοφόροι παρέα με τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
Κουκουλοφόροι παρέα με τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
Στην καταστολή κατέφυγε και χθες η κυβέρνηση, επιστρατεύοντας τη συντονισμένη δράση των ΜΑΤ και διάφορων ομάδων και μηχανισμών ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στα ογκώδη συλλαλητήρια.

Θυμίζουμε ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να χτυπήσουν και τις προηγούμενες μεγάλες διαδηλώσεις στην Αθήνα, επιστρατεύοντας την ωμή βία και αξιοποιώντας στημένα σκηνικά με κουκουλοφόρους ως πρόσχημα.

Μάλιστα, μέχρι και η πρεσβεία των ΗΠΑ είχε αναλάβει να προϊδεάσει για «επεισόδια», στέλνοντας μηνύματα σε Αμερικανούς πολίτες να προσέχουν και να μην κυκλοφορούν κοντά σε διαδηλώσεις γιατί «θα πέσουν δακρυγόνα».

Κοντά στα παραπάνω η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά έκλεισε σταθμούς του μετρό για να βάλει εμπόδια στις μετακινήσεις, ενώ μόλις προχθές επιχείρησε μια άθλια προβοκάτσια παραποιώντας δικαστική απόφαση για να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι η απεργία είναι «παράνομη».

Απρόκλητες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τα χθεσινά συλλαλητήρια, καταγράφουν διμοιρίες των ΜΑΤ να επιτίθενται αναίτια σε μπλοκ διαδηλωτών, με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης στην κάτω μεριά της πλατείας Συντάγματος, κόβοντας τη διαδήλωση που ανέβαινε από την Σταδίου.

ΜΑΤ χτυπούν μπλοκ διαδηλωτών στο Σύνταγμα
ΜΑΤ χτυπούν μπλοκ διαδηλωτών στο Σύνταγμα
Μάλιστα τη διαδήλωση αυτή την ακολούθησαν οι δυνάμεις καταστολής σε όλη την Πανεπιστημίου, κυνηγώντας την αναίτια μέχρι που τη χτύπησαν όταν έφτανε μέσω της Πατησίων στην Κάνιγγος. Προκλητική είναι μάλιστα η στάση διμοιριών που φαίνονται να χτυπούν με μανία με τις ασπίδες τους και να ψεκάζουν διαδηλωτές που διαμαρτύρονται στην Πατησίων.

Αλλο βίντεο καταγράφει βαρύ γερανοφόρο όχημα της Αστυνομίας να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα στην Ακαδημίας σαρώνοντας στο πέρασμά του κάδους απορριμμάτων, με κίνδυνο να χτυπήσει άτομα που κινούνταν στο σημείο.

«Χέρι - Χέρι» κουκουλοφόροι και ΜΑΤ!

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν μπουλούκια κουκουλοφόρων να χαριεντίζονται με άνδρες των ΜΑΤ, προκαλώντας έντονα ερωτηματικά. Πιο συγκεκριμένα φωτογραφίες δείχνουν τέτοιους τύπους να κοντοστέκονται πλάι πλάι με τις διμοιρίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μητροπολίτου Γενναδίου), χτες, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις. Οι φωτογραφίες απαθανατίζουν μια ομάδα ατόμων που φορούν κουκούλες και σακίδια, ενώ ένας από αυτούς έχει δεμένο ακόμα και πυροσβεστήρα πάνω του!

Προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη αποστολή ενάντια στο απεργιακό συλλαλητήριο, όπως κάνουν συνήθως οι δυνάμεις καταστολής, είτε με στολή είτε χωρίς στολή...

ΚΚΕ: Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα ανακόψουν το ποτάμι της λαϊκής οργής!

«Για μια ακόμη φορά, απέναντι στις μαζικές λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις και τις απεργιακές συγκεντρώσεις επιστρατεύθηκαν από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της η καταστολή, οι προβοκάτσιες, η συκοφαντία.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, με ΜΑΤ έξω από χώρους δουλειάς, με κουκουλοφόρους πίσω από ΜΑΤ σε διατεταγμένη υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, με την αναίτια κι απρόκλητη επίθεση σε διαδηλωτές στην Αθήνα και σε συντονισμό με τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών, με οχήματα της αστυνομίας να πέφτουν με δολοφονικό τρόπο πάνω σε διαδηλωτές, είναι ενδεικτικά ενός κράτους που είναι ικανό να επιστρατεύει μέσα και μηχανισμούς καταστολής, αλλά εντελώς ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα ανακόψουν το ποτάμι της οργής του λαού και της νεολαίας. Η απάντηση που θα πάρουν θα είναι ακόμη πιο μαχητική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι έκαναν οι κουκουλοφόροι στην ταράτσα της πρεσβείας; (2023-10-31 00:00:00.0)
Προβοκάτσια με τη σφραγίδα της κυβέρνησης (2011-07-02 00:00:00.0)
Προβοκάτσια με τη σφραγίδα της κυβέρνησης (2011-07-02 00:00:00.0)
Κουκουλοθέατρο... (2007-03-10 00:00:00.0)
Το λαϊκό κίνημα στόχος του κλιμακούμενου αυταρχισμού (2006-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ