Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Μαζικές και δυναμικές οι συγκεντρώσεις σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια

Χαλκίδα
Χαλκίδα
Με μαζικές και δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, άνθρωποι κάθε ηλικίας έστειλαν για μία ακόμα φορά ξεκάθαρο μήνυμα, διατράνωσαν ένα μυριόστομο «φτάνει πια» στην εγκληματική πολιτική.

Στη Χαλκίδα, για άλλη μια φορά εκατοντάδες εργαζόμενοι, μαθητές, γυναίκες και συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε. Στη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Χαλκίδας συμμετείχε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα σωματεία της περιοχής, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στην ομιλία του, μαζί με την οργή τους για το έγκλημα στο Τέμπη ανέδειξαν τις τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου Χαλκίδας, τις ακατάλληλες σχολικές εγκαταστάσεις, όπως αυτές όπου στεγάζονται τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας, τις φονικές πλημμύρες στο Ληλάντιο και στα Ψαχνά, την καταστροφική πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας σε δεκάδες χώρους δουλειάς της περιοχής.

Στους δρόμους βγήκε και ο λαός της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας, με απεργιακές συγκεντρώσεις στο Μαντούδι και την Ιστιαία στις οποίες κάλεσαν σωματεία και φορείς της περιοχής. Απεργιακές συγκεντρώσεις από σωματεία και φορείς πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Αλιβέρι και την Κάρυστο.

Μαζική ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν στη Μαλεσίνα το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, συνδικάτα και φορείς της Λοκρίδας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, ο οποίος αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά της πορείας απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ και του ΟΣΕ, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν και να παραδοθούν στα νύχια των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Επεσήμανε τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, τη διασφάλιση του θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους αλλά και την άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που σαπίζουν από τις συνέπειες των εγκληματικών σχεδιασμών εκποίησης.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Θωμάς Καρατράντος εκ μέρους του Σωματείου Τροφίμων και Ποτών Φθιώτιδας, ενώ παρευρέθηκαν η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ, μαθητές, εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Μαζικό και ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους έστειλαν εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Μετά την απεργιακή μάχη που δόθηκε τα ξημερώματα στις πύλες των εργοστασίων («Eurodrip», «Coca Cola», «Μόρνος» κ.α.), οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους από την περιοχή της Θήβας - Οινοφύτων πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Νικολάου, απολυμένος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου της «Rivulis - Eurodrip» στα Οινόφυτα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βασίλης Τζαβίδας, εργαζόμενος στο εργοστάσιο της «Tupperware» στη Θήβα, όπου πρόσφατα η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι το εργοστάσιο θα κλείσει στις 13 Απρίλη, καθώς επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Κάτω από διαρκή βροχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη της Λιβαδειάς, ενώ μαζικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αμφισσα και στο Καρπενήσι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι Βιομηχανικές Περιοχές στο επίκεντρο της απεργιακής μάχης (2021-06-17 00:00:00.0)
Στο πόδι για να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα (2021-06-16 00:00:00.0)
«Στο πόδι» για την απεργία και τη συγκέντρωση του Σαββάτου (2020-10-14 00:00:00.0)
Πρόγραμμα πλατιάς εξόρμησης για την απεργιακή συγκέντρωση της ΛΑΡΚΟ (2020-10-09 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε σύσκεψη από σωματεία της Εύβοιας (2017-12-19 00:00:00.0)
Ανοιχτή υπονόμευση από ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (2012-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ