Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός να στηριχτεί στο ΚΚΕ για να σαλπίσει μια νέα αντεπίθεση

Σε συγκέντρωση στις Σέρρες μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

RIZOSPASTIS

Σε μια μαζική συγκέντρωση της ΚΟ Σερρών στον κινηματογράφο «Kronio» μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το βράδυ της Τετάρτης. Χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές Σερρών Πέτρος Δίμηζας και Χαράλαμπος Βελιώτης.

Παρευρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ, ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης, και ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επίσης παρευρέθηκαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές Σερρών του ΚΚΕ, Φιλιώ Σαραντίδου, Μεταξία Σιδέρη, Ελένη Τούσκα, Παύλος Φαρμάκης και Γιάννης Χουβαρδάς. Ακόμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους του νομού Σερρών που είναι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αλλά και ο Αντώνης Γεωργούλας, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Διάβαση Πεζών».

***

Στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, τονίζοντας: «Το είπαμε και το κάνουμε πράξη: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί! Αυτός ο πολυήμερος αγώνας είναι το ελπιδοφόρο στοιχείο των ημερών». Και πρόσθεσε: «Αυτές τις μέρες έχουμε πάρει μια μικρή μόνο γεύση του τι μπορούν να κάνουν ο λαός και η νεολαία όταν παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους», όταν οργανώνονται και βαδίζουν πλάι - πλάι με τους κομμουνιστές.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτενώς στα δεινά που επιφυλάσσει για τον λαό ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, στις ευθύνες και τη σύμπλευση των κομμάτων που τον υπηρετούν, σημειώνοντας δηκτικά: «Οσο για τις υπαρκτές διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τέτοιες που όχι μόνο δεν ενοχλούν στο ελάχιστο το κεφάλαιο και την εξουσία του, αλλά αντίθετα αξιοποιούνται από το σύστημα για να κρατάνε τον λαό σε μια διαρκή ομηρία ψευτοδιλημμάτων και εκβιασμών. Για να παραμένει ο λαός εγκλωβισμένος στον μονόδρομο της βαρβαρότητας. Αλλωστε η προπαγάνδα και των δύο καταρρέει, από τα τελευταία τραγικά γεγονότα αλλά και από τη συνολική πείρα των τελευταίων χρόνων».

Σχολίασε δε το ότι «η ΝΔ αυτοπροβαλλόταν ως η "κυβέρνηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων", η οποία δήθεν προωθούσε με επιτυχία τις τομές για να πάει η χώρα μπροστά. Που δήθεν πήρε μέτρα για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες όπως το Μάτι και η Μάνδρα. Για δείτε ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών των μεγάλων δήθεν τομών:

Για παράδειγμα, στην Υγεία συνέχισαν τη διαλυτική πορεία κάθε έννοιας δημόσιου χαρακτήρα, συνέχισαν τις περικοπές και την ιδιωτικοποίηση, καταδίκασαν μέσα στην πανδημία τον λαό να βρίσκεται απροστάτευτος, με το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, σε ένα κράτος που έδινε επιπλέον χρήμα στα κοράκια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της ιδιωτικής Υγείας.

Εδώ στις Σέρρες το έζησε και το ζει ο λαός με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο, με την καθυστέρηση χειρουργείων γιατί δεν υπήρχαν βασικές ειδικότητες, με τη στελέχωση χωρίς την αναγκαία εκπαίδευση προσωπικού σε ΜΕΘ και ΜΑΦ. (...)

Την ίδια ώρα, όμως, σχεδιάζονται μεγάλες επενδύσεις στον χώρο της ιδιωτικής Υγείας, από ομίλους που έχουν δει σαν ευκαιρία τη διάλυση του δημόσιου συστήματος, για να κερδοφορήσουν σε βάρος του λαού, και εδώ στις Σέρρες.

'Η τι να πούμε για την Παιδεία; Οπου οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έζησαν μέσα από ένα τραγικό γεγονός, ένα έγκλημα που προηγήθηκε των Τεμπών, με τον θάνατο ενός μικρού μαθητή, το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που έχει αφήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο έλεος της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων ανευθυνο-υπεύθυνων παραγόντων των δήμων και των υπουργείων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας και ασφάλειας.

Τι πιο απλό! Να μη γίνονται εργασίες σε καυστήρα, σε μέρα και ώρα λειτουργίας του σχολείου!

Η ΝΔ, η κυβέρνηση - όπως πλασάρεται - των δήθεν μεγάλων μεταρρυθμίσεων και στον αγροτικό τομέα, με αποτέλεσμα οι αγρότες της Νέας Ζίχνης, της Βισαλτίας, της Αμφίπολης, του Εμμανουήλ Παππά, να βλέπουν το βιος τους να καταστρέφεται.

Ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες και τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, που ορισμένα τώρα ξεκινούν με καθυστέρηση και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Ενώ οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να σφάξουν τα κοπάδια, γιατί δεν αντέχουν το κόστος της παραγωγής, και οι μελισσοκόμοι να εγκαταλείπουν τη δραστηριότητά τους.

Κι αυτά σε έναν νομό που έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, γιατί διαθέτει γεωθερμία, έναν εύφορο κάμπο, ενώ στο παρελθόν διέθετε και υποδομές που μπορούσαν να δίνουν ανακούφιση στο αγροτικό εισόδημα, όπως ήταν το Εργοστάσιο Ζάχαρης.

Ομως αυτά τα πλεονεκτήματα καταστρέφονται κάτω από τις επιταγές της ΚΑΠ της ΕΕ, για να στηριχτούν ισχυροί όμιλοι σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα συνέβη στη ζάχαρη, γεγονός που οδήγησε και στην παύση της τευτλοκαλλιέργειας στην περιοχή. (...)

Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετεί η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, οι υπόλοιποι κολαούζοι τους, έκλεισε την πόρτα σε χιλιάδες νέους και των Σερρών και τους οδήγησε στην οικονομική μετανάστευση. Τους έβαλε στην ίδια θέση στην οποία βρέθηκαν οι παππούδες τους πριν 60 χρόνια, με εκείνο το μεγάλο κύμα μετανάστευσης που γνώρισε η χώρα μεταπολεμικά.

Αυτός ο δρόμος οδηγεί τον νομό Σερρών στη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στη δεκαετία και στη ραγδαία πτώση του κατά κεφαλήν εισοδήματος.

Τόσο με ΝΔ όσο και με ΣΥΡΙΖΑ, ο νομός μαραζώνει».

Στον αντίποδα - τόνισε - το ΚΚΕ έκανε πράξη αυτό που υποσχέθηκε στον λαό: «Ηταν στην πρώτη γραμμή της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης. Κατάφερε με τις δυνάμεις του να αναπτυχθούν σημαντικοί εργατικοί αγώνες, που σήμερα εμπνέουν τους εργάτες όλων των κλάδων, στη ΛΑΡΚΟ, στις προβλήτες της COSCO, στην "e-food". Και έτσι συνεχίζει παντού. Το ΚΚΕ απέδειξε και αποδεικνύει τι θα πει "ο λαός σώζει τον λαό με ΚΚΕ ισχυρό" (...) Το ΚΚΕ είναι εγγύηση, ο λαός μπορεί να το εμπιστευτεί.

Να στηριχτεί πάνω του για να σαλπίσει μια νέα αντεπίθεση, απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, αυτόν που μένει απαράλλακτος όταν αλλάζουν η μία πίσω από την άλλη οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, δηλαδή την ίδια την εξουσία του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ