Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Σε όλη την Κεντρική Μακεδονία

Κατερίνη: Από την απεργία στον «Αμβροσιάδη»
Κατερίνη: Από την απεργία στον «Αμβροσιάδη»
Μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που θυσιάζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων έστειλαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από τις μαζικές, μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποίησαν χθες σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Στην Κατερίνη η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε από το πρωί με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις του σφαγείου της επιχείρησης «Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου», ενάντια στην απόλυση του αντιπρόεδρου του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία». Μαχητικά οι εργαζόμενοι απαίτησαν την ανάκληση της εκδικητικής και τρομοκρατικής απόλυσης του συναδέλφου τους, που απολύθηκε επειδή απήργησε την Τετάρτη 8 Μάρτη για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Ελπιδοφόρα και αγωνιστική ήταν η συμμετοχή μαθητών, που ένωσαν τη φωνή τους με τους εργάτες, τους συνταξιούχους και τους αγωνιστές αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.

Ο απολυμένος συνδικαλιστής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, διαμήνυσε ότι «με όλες μας τις δυνάμεις θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μέτρα προστασίας της ζωής μας στις μεταφορές και σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Σέρρες
Σέρρες
Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυνε ο Θεόδωρος Κατσιούλης, επιβάτης του μοιραίου τρένου, ο οποίος τόνισε με οργή ότι μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν επικοινώνησε με τους τραυματίες ούτε η εταιρεία, ούτε κάποιος κρατικός υπεύθυνος, αλλά πληρώνουν και από την τσέπη τους για εξετάσεις.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Κατερίνης, με τους μαθητές να ανάβουν πυρσούς και βροντοφωνάζουν «Ολων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί».

Μαχητικές ήταν επίσης οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σέρρες, Πολύγυρο, Εδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία, Βέροια, Νάουσα και Κιλκίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ