Τρίτη 25 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Συγκινητικές στιγμές στις Βελεσιώτες Δομοκού

RIZOSPASTIS

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό το περασμένο Σάββατο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρευρέθηκε στους Βελεσιώτες Δομοκού στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης Δημήτρη Κουτσούμπα, ιερέα - δάσκαλο, και Κωνσταντίνο Κουτσούμπα που εκτελέστηκαν τον Απρίλιο του 1944 από τους ναζί. Πρόκειται για τον παππού και τον θείο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον οποίο υποδέχθηκαν φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Δομοκού Χ. Λιόλιος. Τη δέηση τέλεσε ο Mητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Μετά το τέλος της δέησης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε: «Για μας, για όλη την οικογένεια, για το χωριό, για την πατρίδα, δεν είναι μόνο μέρα μνήμης σήμερα, αλλά είναι και μέρα υπόσχεσης να συνεχίσουμε στα ιδανικά που πάλεψαν και ο Παπα-Δημήτρης Κουτσούμπας, οδηγώντας τον εαυτό του, τον γιο του και άλλους από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές στον θάνατο, αλλά ο θάνατος σημαίνει αθανασία στη σκέψη μας, στη ζωή μας. Τελικά η θυσία τους αποδίδει καρπούς, γιατί συνεχίζουμε αυτόν τον μεγάλο ηρωικό αγώνα που έκαναν εκείνοι οι ΕΑΜίτες αγωνιστές, αλλά και οι μετέπειτα συνεχιστές τους σε όλους τους αγώνες του λαού μας».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξήρε το παράδειγμα των αγωνιστών ηρώων, τονίζοντας πως «είναι ήρωες της πατρίδας, της πίστης, των ιδανικών του λαού μας, ήρωες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας» και σημείωσε πως «από αυτόν εδώ τον τόπο, μαζί με άλλους συγχωριανούς, επειδή πίστευαν στην ειρήνη, στη δημοκρατία, στην ανεξαρτησία, πίστευαν σε μία ελεύθερη πατρίδα, μακριά από κάθε δυνάστη, σύρθηκαν στο μαρτύριο, στο στρατόπεδο της συγκεντρώσεως, μετέπειτα στον θάνατο τον μαρτυρικό για να αποτελούν μία αιώνια παρακαταθήκη για όλους μας ανεξαιρέτως και ιδιαίτερα για τους σύγχρονους Ελληνες, τους σύγχρονους Ευρωπαίους, τους σύγχρονους πολίτες» και κατέληξε «πώς είναι δυνατόν όταν έχει υπογραφεί η ελευθερία με τόσο αίμα και με τέτοιο αίμα, πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να εργαλειοποιείται η πίστη, η Εκκλησία, η πατρίδα, να εργαλειοποιούνται ιδανικά από νοσταλγούς και διαδόχους αυτών που οδήγησαν στο μαρτύριο τον πατέρα Δημήτριο και τόσους άλλους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για εμάς, που μας συγκινεί αλλά και μας δίνει δύναμη. Η θυσία αυτών των ανθρώπων αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης και δύναμης, για να σταθούμε όρθιοι όσο μπορούμε σε ένα δύσκολο σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ