Τρίτη 25 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Καταγγέλλει τη διοργάνωση αντικομμουνιστικής ημερίδας

Τη διοργάνωση αντικομμουνιστικής ημερίδας από το διαβόητο «Ελληνικό Ινστιτούτο» καταγγέλλει η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία, καλώντας τους Ελληνες της Ουγγαρίας να γυρίσουν την πλάτη στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα, τη λάσπη για τον σοσιαλισμό, την προκλητική θεωρία των «δύο άκρων».

Στην καταγγελία της η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία αναφέρει:

«Ημερίδα προσβολής στην Ιστορία και τη μνήμη των οικογενειών των πολιτικών προσφύγων και συνολικά των Ελλήνων της Ουγγαρίας οργανώνεται από το γνωστό αντικομμουνιστικό κέντρο με την επωνυμία "Ελληνικό Ινστιτούτο", με χορηγό μάλιστα την ουγγρική κυβέρνηση.

Η εν λόγω "ημερίδα" πραγματοποιείται μάλιστα στον τόπο που φιλοξένησε δεκάδες παιδιά που ήρθαν μετά την ήττα του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη σοσιαλιστική Ουγγαρία, για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς των ιμπεριαλιστών και των Ελλήνων συνεργατών τους και τα βάρβαρα σχέδια της αστικής τάξης σε βάρος του ελληνικού λαού.

Προκειμένου να βρουν ακροατήριο "φυτεύουν" την εν λόγω "ημερίδα" στο πλαίσιο εκδρομής, απευθυνόμενοι σε οικογένειες πολιτικών προσφύγων που δεν είναι ενημερωμένες για τα σχέδιά τους, οι οποίες απλά θέλουν να επισκεφτούν έναν από τους χώρους που η σοσιαλιστική Ουγγαρία φιλοξένησε γενναιόδωρα εκατοντάδες παιδιά.

Διοργανωτές της είναι τα φερέφωνα της ουγγρικής κυβέρνησης στους Ελληνες της Ουγγαρίας Μπ. Αγκάρντι, διευθυντής του Ινστιτούτου, και Λ. Κοράνης, εκπρόσωπος των Ελλήνων στο Ουγγρικό κοινοβούλιο, οι οποίοι όταν... δεν στέλνουν επιστολές τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και όταν δεν μεθοδεύουν τον οικονομικό στραγγαλισμό του Συλλόγου (Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλήνων Ουγγαρίας) επιδιώκουν να ξαναγράψουν την Ιστορία της πολιτικής προσφυγιάς, με βρώμικο μελάνι, ψέματα και παραχάραξη.

Καθόλου τυχαία καλούν τους "σεσημασμένους" αντικομμουνιστές Μαρατζίδη, Τσίβο, "μάστορες" στις ανιστόρητες λαθροχειρίες και διαστρεβλώσεις, που τις σερβίρουν ως δήθεν ακαδημαϊκές μελέτες με εκάστοτε χρηματοδοτήσεις από ΗΠΑ κι άλλους ...ευγενικούς πρόθυμους χορηγούς.

Η αντικομμουνιστική προπαγάνδα τους, η λάσπη για τον σοσιαλισμό, η προκλητική θεωρία των "δύο άκρων" που προωθεί με παχυλές χρηματοδοτήσεις η ΕΕ, στόχο έχει την υπεράσπιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζουν οι λαοί, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ακρίβειας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Οσο και να κοπιάζουν, όσο χρήμα και να επιστρατεύουν για να χειραγωγήσουν τους Ελληνες της Ουγγαρίας και τους φορείς τους, ιδιαίτερα οι νέοι Ελληνες στην Ουγγαρία θα μάθουν την ιστορική αλήθεια περιφρονώντας τις καλοπληρωμένες αντικομμουνιστικές φιέστες.

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία καλεί τους Ελληνες της Ουγγαρίας να αγνοήσουν τέτοια "καλέσματα" και με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη να δώσουν αποφασιστική απάντηση σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση της επόμενης μέρας. Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, τη φωνή που υπερασπίζεται την ιστορική μνήμη και τον αγώνα των πολιτικών προσφύγων και των οικογενειών τους, και δίνει μάχη για τις σύγχρονες ανάγκες των Ελλήνων της Ουγγαρίας, τα εργατικά και μορφωτικά τους δικαιώματα.

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις πρωτοβουλίες της για να διαδοθεί η ιστορική αλήθεια και να πάρουν απάντηση τα ανιστόρητα κηρύγματα των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των επιτελείων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ