Τρίτη 25 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στον ΣΦΕΑ κτίριο στο πρώην στρατοπέδο «Παπαδογιωργή»

Την περασμένη Παρασκευή 21 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων του δήμου Πειραιά και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 εκδήλωση τιμής για όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία.

Η εκδήλωση έγινε στο πρώην στρατόπεδο «Παπαδογιωργή», στα Καμίνια, όπου ένα από τα κτίρια θα παραχωρηθεί στον ΣΦΕΑ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο έδρευε ο 952ος λόχος της ΕΣΑ (Ελληνική Στρατιωτική Αστυνομία) και ήταν ακόμη ένας χώρος μαρτυρίου για δεκάδες αγωνιστές κατά της στρατιωτικής δικτατορίας που ήρθαν αντιμέτωποι με φριχτά βασανιστήρια. Το κτίριο θα στεγάσει γραφεία του ΣΦΕΑ και ταυτόχρονα θα μετατραπεί σε χώρο μνήμης και τιμής.

Τον λόγο πήραν ο δήμαρχος, εκπρόσωποι από τις δημοτικές παρατάξεις, καθώς και μέλη του ΔΣ του ΣΦΕΑ. Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Αλέξανδρος Κοτέας, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Α' Πειραιά με το ΚΚΕ. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο Σπύρος Χαλβατζής, αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ