Τρίτη 25 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολύσεις δημοσιογράφων επειδή χαρακτήρισαν «χυδαία» τη φυλλάδα του «Μακελειού»!

Με συνοπτικές διαδικασίες ανακοινώθηκε η απόλυση σε δύο εργαζόμενους δημοσιογράφους από το ειδησεογραφικό site «Newsbomb.gr» (του ομίλου «DPG Media»). Το «ατόπημά» τους, για το οποίο επιστρατεύθηκε η εργοδοτική λογοκρισία, ήταν ότι χαρακτήρισαν «χυδαίο» το πρωτοσέλιδο της φυλλάδας «Μακελειό», το οποίο εξαπέλυε ελεεινή επίθεση στην γυναίκα που καταγγέλλει τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλη για βιασμό και σωματικές βλάβες.

Πιο συγκεκριμένα, οι απολύσεις αφορούσαν αρχικά τον αρχισυντάκτη του site και μία ακόμα συντάκτρια, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι χτες το πρωί θα έπρεπε να περάσουν από τα γραφεία της εταιρείας να υπογράψουν την απόλυσή τους.

Μάλιστα, αρχικά στους απολυμένους συμπεριλαμβανόταν και η διευθύντρια του μέσου, επειδή είχε δώσει την ...έγκρισή της για να γραφτεί το θέμα, απόλυση που ανακλήθηκε.

Τις απαράδεκτες αυτές απολύσεις κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, διαμηνύοντας με κάθε τρόπο ότι «οι τακτικές αυτές και οι απαράδεκτες απολύσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες». Ενώ, μετά τις αντιδράσεις, η μία από τις δύο απολύσεις, αυτή της συντάκτριας, ανακλήθηκε.

Καλούν επίσης τις Ενώσεις του κλάδου να καταγγείλουν τις απολύσεις και υπογραμμίζουν: «Καμία προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων στον κλάδο. Καμία ανοχή απέναντι στον "κιτρινισμό" και στην αισχρολογία.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε μπροστά και σε αυτόν τον αγώνα».

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του ο απολυμένος δημοσιογράφος Αντώνης Αναστασόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων: «Φυσικά και αναλαμβάνω την ευθύνη για το λάθος να χαρακτηρίσω "χυδαίο" το πρωτοσέλιδο. "Χυδαίο" το γράφεις αν θες να το ξεπετάξεις και να ξεμπερδεύεις. "Εμετικό" και "σκουπίδι" είναι σαφώς καλύτερες επιλογές λέξεων. Αλλά λάθη γίνονται και θα γίνονται πάνω στην πίεση της δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ