Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Φεύγουν από τις Συνδυασμένες Ναυτικές Δυνάμεις των ΗΠΑ

Την αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τον περιφερειακό συνασπισμό ναυτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (Combined Maritime Forces), που συγκροτήθηκε πριν ένα δίμηνο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανήγγειλε χτες το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ, απορρίπτοντας - όπως τονίζει - τους «εσφαλμένους χαρακτηρισμούς σε πρόσφατες δημοσιογραφικές αναφορές».

Οπως αναφέρεται, τα ΗΑΕ είναι «αφοσιωμένα στον ειρηνικό διάλογο και στη διπλωματική διαδικασία, ως μέσα προώθησης κοινών στόχων περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας».

Οι Συνδυασμένες Ναυτικές Δυνάμεις (Combined Maritime Forces) έχουν το στρατηγείο τους στο Μπαχρέιν, όπου είναι και η έδρα του 5ου Στόλου των ΗΠΑ και της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού.

Συμμετέχουν σε αυτές 34 χώρες (μεταξύ τους η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ινδία, η Αίγυπτος, η Βραζιλία, η Πορτογαλία, η Σαουδική Αραβία κ.ά.), που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ σε τομείς όπως η «ασφάλεια», η «αντιτρομοκρατία» και η «αντιμετώπιση της πειρατείας» στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Περσικό Κόλπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ