Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Πέντε νεκροί και 10 τραυματίες από έκρηξη

Εκρηξη υπό ασαφείς συνθήκες κοντά στα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία προκάλεσε χτες το πρωί τον θάνατο πέντε Παλαιστινίων και τον τραυματισμό άλλων 10.

Ολοι ήταν μέλη της οργάνωσης «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - Γενική Διοίκηση» (PFLP-GC). Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πόλη Κουσάγια της κοιλάδας Μπεκάα του ανατολικού Λιβάνου.

Αρχικά εκπρόσωπος της οργάνωσης υπέδειξε το Ισραήλ ως υπεύθυνο για την έκρηξη που προκάλεσε παράλληλα έναν μεγάλο κρατήρα, υλικές ζημιές σε ένα κτίριο και ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Στη συνέχεια κάποια αραβικά ΜΜΕ το απέδωσαν σε ατύχημα, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι διέψευσαν κάθε ανάμειξή τους με το συμβάν, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση.

Στο μεταξύ, μερικές ώρες αργότερα, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου επιβεβαίωσε τον θάνατο στελέχους ε.α. της Μοσάντ στην Ιταλία, ο οποίος «παρέμενε αφοσιωμένος στην κρατική ασφάλεια».

Ο πρώην πράκτορας σκοτώθηκε όταν ανατράπηκε υπό περίεργες συνθήκες το σκάφος στο οποίο βρισκόταν στη λίμνη Ματζόρε. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, θύμα ήταν ο 50χρονος Ισραηλινός Ερεζ Σιμόνι.

Σύμφωνα με τους «Times of Israel», στο ίδιο συμβάν κατά την ανατροπή του σκάφους έχασαν τη ζωή τους δύο Ιταλοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, μία 53χρονη και ένας 62χρονος. Αυτό τροφοδότησε τις φήμες για εν πλω συνάντηση Ισραηλινών και Ιταλών πρακτόρων, καθώς 19 από τους 23 ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος ήταν Ισραηλινοί και Ιταλοί πράκτορες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ