Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Δυναμική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Αστυνομική καταστολή και συλλήψεις δεκάδων μελών του Κόμματος

Από τη χτεσινή μαχητική κινητοποίηση στη λεωφόρο Ιστικλάλ
Από τη χτεσινή μαχητική κινητοποίηση στη λεωφόρο Ιστικλάλ
Δυναμική κινητοποίηση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, οργάνωσε χτες το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ), στη 10η επέτειο των μεγάλων λαϊκών αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του πάρκου Γκεζί.

Μέλη του ΤΚΡ κρέμασαν γιγαντοπανό με το σύνθημα «Μη σκύβεις το κεφάλι» - που καθιερώθηκε στην Τουρκία από εκείνες τις κινητοποιήσεις - έξω από μεγάλο εμπορικό κέντρο της λεωφόρου Ιστικλάλ και αμέσως σχηματίστηκε μια δυναμική και μαχητική διαδήλωση.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Παντού Ταξίμ, παντού αντίσταση», «Αυτή είναι μόνο η αρχή, συνεχίστε τον αγώνα», τα μέλη του ΤΚΡ αντιμετώπισαν συγκροτημένα την αστυνομική καταστολή που εκδηλώθηκε από τα πρώτα λεπτά της κινητοποίησης, επιχειρώντας ανεπιτυχώς τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Οπως ανακοινώθηκε, 35 μέλη του ΚΚ Τουρκίας συνελήφθησαν από την αστυνομία, με το ΤΚΡ να απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους.

Σε δήλωσή του μετά την κινητοποίηση, ο επικεφαλής της Οργάνωσης Κωνσταντινούπολης του ΚΚ Τουρκίας, Doruk Inam, αναφερόμενος στην πείρα των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων του 2013, με φόντο και την πρόσφατη επανεκλογή Ερντογάν στην προεδρία της χώρας, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για απελπισία και σκοτάδι. Για άλλη μια φορά απευθύνουμε κάλεσμα στον λαό μας: Μη σκύβετε το κεφάλι, οργανωθείτε για την πραγματική χειραφέτηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ