Παρασκευή 2 Ιούνη 2023 - Κυριακή 4 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Συναινέσεις» για αναθεώρηση Συντάγματος και Ελληνοτουρκικά

«Αυτοδύναμη κυβέρνηση» με διευρυμένη πλειοψηφία ως «απαραίτητη προϋπόθεση» για να πατήσει «γκάζι» στη δεύτερη τετραετία προς τις «μεγάλες αλλαγές» που χρειάζεται το κεφάλαιο στις νέες συνθήκες, ζήτησε εκ νέου την Πέμπτη ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι έχει ήδη έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια, τα οποία σκοπεύει να παρουσιάσει αναλυτικά στις προγραμματικές δηλώσεις, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το πρώτο θα αφορά την «επικαιροποίηση αυτού που αποκαλούμε επιτελικό κράτος», με στόχο να «τρέχουν» ταχύτερα οι προτεραιότητες που βάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα προαπαιτούμενα των εταίρων τους στο εξωτερικό.

Προανήγγειλε επίσης ότι «θα υπάρξουν αλλαγές και στην οργάνωση του υπουργικού συμβουλίου» με τουλάχιστον ένα καινούργιο υπουργείο, αυτό της Κοινωνικής και Στεγαστικής Πολιτικής, ενώ θα γίνουν και εσωτερικές μετακινήσεις αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων. Πρόσθεσε ότι το δεύτερο νομοσχέδιο, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι οικονομικού χαρακτήρα, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι προτεραιότητες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ότι επιδιώκει «συναινέσεις». «Ειδικά όταν έχουμε μπροστά μας θέματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση ή και πολιτικές, όπως στην εξωτερική πολιτική, όπου δεν πρέπει να είμαστε τώρα διχασμένοι, όταν έχουμε απέναντί μας μία δύσκολη Τουρκία». Αλλωστε, καθώς ετοιμάζονται «διευθετήσεις», επανέλαβε την πρόθεσή του, με την επανεκλογή του, να επιδιώξει συνάντηση με τον Ερντογάν, με την ελπίδα η τουρκική κυβέρνηση «να συζητήσει μαζί μας, με καλή διάθεση και αφήνοντας στην άκρη τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις που, δυστυχώς, είδαμε την τελευταία τετραετία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ