Παρασκευή 2 Ιούνη 2023 - Κυριακή 4 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Αποφασιστική απάντηση στις διαλυτικές μεθοδεύσεις των κυβερνητικών συνδικαλιστών

Απόφαση για άμεση διεξαγωγή εκλογών πήρε η έκτακτη Γενική Συνέλευση

Από παλιότερη συγκέντρωση εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ
Από παλιότερη συγκέντρωση εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ
Ξεκάθαρη και δυναμική απάντηση στο ερώτημα «τι σωματείο θέλουμε» έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, υπερψηφίζοντας την πρόταση του προέδρου Παναγιώτη Πολίτη και των υπόλοιπων εκλεγμένων στο τωρινό ΔΣ με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» για άμεση διεξαγωγή εκλογών, ώστε να ξεπεραστεί η διαλυτική κατάσταση που έχουν επιβάλει οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στην κάλπη που στήθηκε στην πύλη του εργοστασίου από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ της Τετάρτης 31 Μάη ψήφισαν 401 συνολικά εργαζόμενοι, μέλη του Σωματείου, με την πρόταση της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» για άμεση διεξαγωγή εκλογών να λαμβάνει 239 ψήφους. Η κοινή πρόταση των ΔΑΚΕ και ΕΝΩΣΥ για μη διεξαγωγή εκλογών και ανακατανομή των αξιωμάτων στο τωρινό ΔΣ έλαβε 158 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 4 άκυρα ψηφοδέλτια.

Με τη λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα να έχει ουσιαστικά «παγώσει» μετά από την «πρόταση μομφής» στο πρόσωπο του προέδρου και των υπόλοιπων μελών του προεδρείου, την οποία κατέθεσαν από κοινού οι συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ και ΕΝΩΣΥ, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πήραν στα χέρια τους την υπόθεση υπεράσπισης του Σωματείου και του αγώνα τους.

Μπροστά στην επίθεση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που στόχο έχει το μπλοκάρισμα της λειτουργίας και αγωνιστικής πορείας του Σωματείου, πάνω από 100 εργαζόμενοι συγκέντρωσαν υπογραφές και προκάλεσαν έκτακτη Γενική Συνέλευση, μπαίνοντας ασπίδα στο προεδρείο.

Με την ίδια αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συμμετείχαν μαζικά και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, διασφαλίζοντας παράλληλα τις συλλογικές διαδικασίες, τη συσπείρωση και την ενότητά τους. Ακόμα πιο μαζική ήταν η συμμετοχή στην κάλπη που στήθηκε, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν πλατιά τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στους εκλεγμένους της ΑΕΕΛ, αναγνωρίζοντας την πρωτοπόρα δράση τους όλα αυτά τα χρόνια και υπερψηφίζοντας την πρότασή τους για άμεση διεξαγωγή εκλογών ώστε να αναδειχθεί νέα διοίκηση στο Σωματείο.

Πρόκειται για μία ξεκάθαρη απάντηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην επίθεση των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν υποστέλλουν τη σημαία του δίκαιου αγώνα τους για την ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, ανέφερε:

«Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν σε αυτήν τη σημαντική και καθοριστική συλλογική διαδικασία. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που με αποφασιστικότητα υπερασπίστηκαν τον αγώνα και το Σωματείο τους. Η μεγάλη συμμετοχή δείχνει ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παραμένουν όρθιοι, δεν έχουν παραιτηθεί, δεν έχει κυριαρχήσει η απογοήτευση. Είμαστε εδώ, ενωμένοι, στις εργασίες και στα σπίτια μας, και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους.

Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, όπως ενωμένοι παλεύουμε τόσα χρόνια απέναντι σε ισχυρές κυβερνήσεις, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν περισσεύει κανείς, δεν υπάρχουν περιθώρια και δεν θα πέσουμε στην παγίδα αυτών που θέλουν να διασπάσουν την ενότητά μας και τη συσπείρωση στο Σωματείο μας.

Αυτό που προέχει είναι να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του Σωματείου και τις επόμενες μέρες θα κινηθούν οι διαδικασίες για την άμεση διεξαγωγή εκλογών, ώστε να συνεχίσει το Σωματείο να αποτελεί όπλο στα χέρια των εργαζομένων και όχι έρμαιο στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του νέου επενδυτή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ