Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
'Η οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Για την τραγική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ το ΚΚΕ είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή (Οκτώβρης 2022) απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επισημαίνοντας ότι εν μέσω πανδημίας το 2020-2021 ολοκληρώθηκε μία μόνο προκήρυξη για πρόσληψη 46 μόνιμων διασωστών για όλη την Ελλάδα. Το ίδιο διάστημα, οι συνταξιοδοτήσεις ανήλθαν σε 150 και το 2022 υπολογίζονται στις 100, ενώ λήγουν οι συμβάσεις δεκάδων επικουρικών.

Με αφορμή το τελευταίο τραγικό περιστατικό στην Κω, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Κική Μακρή δήλωσε:

«Κι όμως ...στην Ιπποκρατική Κω το 2023, της τουριστικής ανάπτυξης με τα φουλαρισμένα 5άστερα και 4άστερα ξενοδοχεία, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) πάνω σε μια καρότσα φορτηγού την ώρα που τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Κω, γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας.

Είναι πρόσφατες οι κινητοποιήσεις υγειονομικών, εργαζομένων, κατοίκων του νησιού, που κατήγγελλαν και προειδοποιούσαν για την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Για την επικίνδυνη, όπως αποδεικνύεται, υποστελέχωση στο ΕΚΑΒ της Κω, κυβερνήσεις αυτοδύναμες ή συνεργασίας όλων των αποχρώσεων και ποσοστών συνεχίζουν να βάζουν μπροστά τα κέρδη, τις "επενδυτικές βαθμίδες" και τους στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ομως καταρρέουν οι ζωές των λαϊκών ανθρώπων.

Με τον πιο τραγικό τρόπο ξαναμπαίνει το ερώτημα: `Η οι ζωές μας ή τα κέρδη τους.

Η ενίσχυση του αγώνα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, τη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και την απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο είναι η απάντηση στην οργή και στον αποτροπιασμό της τραγικής είδησης που κατακλύζει τις σκέψεις μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ