Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και το περιβάλλον!»

«Στην Εύβοια συγκεντρώνονται αρκετές από τις συνέπειες της αντιλαϊκής - αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί από όλες ως τώρα τις κυβερνήσεις», τονίζει η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, για να μπουν εμπόδια στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος.

Συνεχίζοντας κάνει αναφορά στην προστασία του περιβάλλοντος στην Εύβοια και τις εξελίξεις που «τρέχουν», τονίζοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι αποτέλεσμα του κοινού αντιλαϊκού προγράμματος που εφάρμοσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας «ως κόστος την προστασία της ανθρώπινης ζωής και πεδίο κερδοφορίας το περιβάλλον».

Συγκεκριμένα, η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ αναφέρεται ενδεικτικά:

- Στη συνεχιζόμενη υποστελέχωση και υποβάθμιση της Πυροσβεστικής και των Δασικών Υπηρεσιών, παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε ολόκληρη την Εύβοια, όπως αυτή τον Αύγουστο του 2021 που κατέκαψε ολόκληρο το βόρειο τμήμα του νησιού.

- Στη μη κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα, όπως το καλοκαίρι του 2020 σε Ληλάντιο και Ψαχνά που στοίχισε τη ζωή σε 8 συνανθρώπους μας.

- Στη συνέχιση της επέλασης των ενεργειακών ομίλων - αιολικών και φωτοβολταϊκών - στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης», που οδηγεί σε μεγάλες παρεμβάσεις σε βουνά και κάμπους της Εύβοιας με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία τους, και τώρα, μετά την Κάρυστο και τη νότια Εύβοια, απειλεί την κεντρική Εύβοια και τη Σκύρο, ενώ ο λαός πληρώνει το πανάκριβο ρεύμα, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και «πράσινα» χαράτσια.

- Στη συνέχιση της αντιλαϊκής διαχείρισης των αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων, με τη μη εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης όπως η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή, τη μη κατασκευή των αναγκαίων υποδομών, όπως ο ΧΥΤΥ Χαλκίδας. Εξελίξεις που διαμορφώνουν προϋποθέσεις για να δοθεί η διαχείριση των αποβλήτων σε επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και να προωθηθεί η λύση της καύσης για την παραγωγή Ενέργειας, όπως με την καύση RDF/SRF στην τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ σημειώνει ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και το περιβάλλον! Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!», τονίζοντας ότι αυτό έχει αποδείξει η πείρα από τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού στη βόρεια Εύβοια, στο Ληλάντιο, στη νότια και κεντρική Εύβοια, στο Αλιβέρι και αλλού.

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ, με τον βουλευτή του στην Εύβοια, με τους εκλεγμένους του σε δήμους και Περιφέρεια, με τα μέλη και τους φίλους του βρίσκεται σε κάθε αγώνα για την προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που προβάλλει ότι σήμερα μπορεί ο εργαζόμενος λαός να ζήσει σε αρμονία με το περιβάλλον, να απολαύσει την ευεργετική επίδραση της φύσης και στον ίδιο. Εμπόδιο σε αυτό μπαίνει το γεγονός πως περιβάλλον και ανθρώπινη εργασία αποτελούν πεδίο εκμετάλλευσης των επιχειρηματικών ομίλων.

Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη μπορεί ο λαός της Εύβοιας και της Σκύρου να βάλει εμπόδια στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής του και του περιβάλλοντος, να διεκδικήσει μέτρα προστασίας και αποκατάστασης!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την προστασία του περιβάλλοντος (2023-05-12 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες από Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (2020-06-05 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τη δημιουργία οδικού άξονα Πάτρας - Πύργου χωρίς διόδια (2020-02-12 00:00:00.0)
Να γίνει τώρα και χωρίς διόδια ο άξονας Πάτρα - Πύργος (2020-02-11 00:00:00.0)
Αμεση ανάγκη τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων και τα έργα υποδομής για το λαό (2018-10-03 00:00:00.0)
Για το ιδιωτικό αιολικό πάρκο στη Μηλιά Πιερίων (2018-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ