Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Λες και μιλά σε λωτοφάγους...

Eurokinissi

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας όμως τις δικές του ευθύνες για την πρόκλησή τους και παριστάνοντας τον σωτήρα του λαού προκειμένου να βάλει στο χέρι την ψήφο του.

Σε συνέντευξή του χτες στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο Αλ. Τσίπρας, του «θα λογαριαστούμε μετά», ο πρόεδρος του κόμματος που ψήφισε την περασμένη 4ετία τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, αποφάνθηκε πως «ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Τα προβλήματα που αφορούν την κατάσταση της Παιδείας. Τα προβλήματα που αφορούν τη δημόσια Υγεία, τα δημόσια νοσοκομεία και τι θα γίνει στο μέλλον, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε νοικοκυριό - και αναφέρομαι στα θέματα της ακρίβειας».

Ούτε λέξη βεβαίως για τις πολιτικές που διόγκωσαν τα προβλήματα στους τομείς όπου αναφέρθηκε, αφού αυτές ήταν κοινές για τα κόμματα που κυβέρνησαν, με το ένα να κόβει και το άλλο να ράβει τη στρατηγική εμπορευματοποίησης της Υγείας, των ελλείψεων στην Παιδεία, ενώ ειδικά για το θέμα της ακρίβειας ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι «θέλουν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι οι υψηλοί έμμεσοι φόροι είναι προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, των αδύναμων και της μεσαίας τάξης», δεν είπε όμως ότι με ευθύνη όλων τους το λαϊκό εισόδημα παραμένει χρόνια καθηλωμένο και δέχεται απανωτά κύματα φορολεηλασίας, την ίδια ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο απολαμβάνει φοροασυλία, φοροαπαλλαγές και ένα σωρό άλλα προνόμια.

Ακόμα όμως και για το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ο Αλ. Τσίπρας για μια ακόμα φορά άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι σε δημόσια αγαθά όπως η Παιδεία «οφείλει να υπάρχει ένας ισχυρός ρυθμιστικός ρόλος του Δημοσίου, του κράτους, και να ενισχύονται τα δημόσια πανεπιστήμια (...) Εγώ δεν θα είχα αντίρρηση να ανοίξουμε μια κουβέντα. Δεν είναι της παρούσης, αφορά το μέλλον και το αν θα μπορούσε στη χώρα μας να υπάρξουν και ιδρύματα πανεπιστημιακά, μη κρατικά, αλλά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία θα ήταν υψηλού επιπέδου».

Ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε και για την υπόθεση της Ροδόπης και για το αν αληθεύει ότι ο υποψήφιός του εκεί αναφέρεται στο τουρκικό προξενείο, και υποστήριξε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στοχοποίησης και διχασμού Ελλήνων πολιτών, προσθέτοντας ότι «επαφές με το τουρκικό προξενείο, ακόμα και με τον ψευτομουφτή, και φωτογραφίες και εναγκαλισμούς, έχει η υποψήφια μουσουλμάνα, η ενωτική της μουσουλμανικής μειονότητας, υποψήφια της ΝΔ» και πως η ΝΔ παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου, που θέλει να δημιουργεί εντάσεις και διχασμούς στην ελληνική πλευρά.

Ο Αλ. Τσίπρας με καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου επιβεβαίωσε και ότι τα διαφορετικά πορίσματα των αστικών κομμάτων για την «ανάπτυξη της Θράκης», στο πλαίσιο της σχετικής Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που είχε συσταθεί το 2020, δεν ήταν παρά για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, καθώς στην πραγματικότητα το ένα αποτελούσε αντιγραφή του άλλου, γραμμένα όλα με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην περιοχή και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς. Οπως είπε στη συνέντευξή του, κατά τη συζήτηση εκείνη «υπήρξε ένα γόνιμο πεδίο διακομματικής συναίνεσης στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής που φτιάχτηκε το 2020 με επικεφαλής την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αν θυμάστε. Οπου εκεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είχαμε συμφωνήσει και είχαμε συμπέσει σε θέσεις για την ανάγκη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της μειονοτικής και θρησκευτικής πολιτικής, για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του νόμου για τους μουφτήδες, την ίδρυση μειονοτικών νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ