Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με ενισχυμένο ΚΚΕ να ακουστεί πιο δυνατά το «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»

Επιταχύνεται η κατασκευή ναυστάθμου στον Αλμυρό για να ενταχθεί στον σχεδιασμό των ΗΠΑ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία επιταχύνεται η κατασκευή του νέου ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού στον Αλμυρό, της Ναυτικής Βάσης Παγασητικού, η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «αυτή η στρατιωτική εγκατάσταση δεν έχει σχέση με την αμυντική ικανότητα της χώρας, όπως παραπλανητικά προβάλλεται από δημοσιεύματα, τον δήμαρχο Αλμυρού και εκπροσώπους της ΝΔ. Αντίθετα, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την επέκταση και τη μονιμοποίηση της παρουσίας των Αμερικανών στη Μαγνησία και γενικότερα στην περιοχή, με βάση την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που έφεραν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και στήριξε το ΠΑΣΟΚ.

Η μεταφορά των αρματαγωγών απ' τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας στον υπό κατασκευή ναύσταθμο όταν ολοκληρωθεί, για την "αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας" της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, είναι απλώς το προκάλυμμα. Ακριβώς γιατί ο νέος ναύσταθμος θα έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού γιγάντιων πλοίων, ελικοπτεροφόρων τύπου LPD, που δεν διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, αλλά διαθέτουν οι ΗΠΑ, όπως και η Γαλλία (κλάσης Mistral). Ετσι κι αλλιώς το ενδιαφέρον ειδικά των Αμερικανών είναι μεγάλο, επειδή η περιοχή θεωρείται μεγάλης στρατηγικής σημασίας, από το γεγονός ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ' την εθνική οδό, ενώ γειτνιάζει με την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο. Ενώ πολύ κοντά βρίσκονται η 32η ΤΑΞ Πεζοναυτών, η βάση των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, όπου υπάρχει σχεδόν μόνιμη παρουσία Τάγματος Αμερικανικών Ελικοπτέρων, το πεδίο βολής Γλαφυρών και η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου σταθμεύουν τα αμερικανικά drones».

Η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ προσθέτει: «Γίνεται λοιπόν φανερό ότι πλάι στις υπόλοιπες, πλέον αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις της περιοχής (Στρατόπεδο "Γεωργούλα", Στεφανοβίκειο, 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα) έρχεται να προστεθεί και ο Ναύσταθμος του Αλμυρού, βαθαίνοντας ακόμα παραπέρα την εμπλοκή της Μαγνησίας και όλης της περιοχής στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η μετατροπή της Μαγνησίας σε "Σούδα" της Κεντρικής Ελλάδας βάζει στο στόχαστρο την περιοχή και τον λαό της Μαγνησίας. Η λειτουργία επιθετικών βάσεων στην περιοχή εναντίον άλλων λαών, εν μέσω ενίσχυσης των πολεμικών μετώπων και του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, κάνει τη Μαγνησία στόχο, "μαγνήτη επιθέσεων".

Ακόμη, η παραχώρηση μιας έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων, όπου θα ανεγερθούν οι απαραίτητες υποδομές, θα προκαλέσει την τσιμεντοποίηση μιας μεγάλης έκτασης, προκαλώντας περιβαλλοντικό πρόβλημα σε μια περιοχή που οι Αλμυριώτες αξιοποιούν με πολύμορφες δράσεις. Επιπλέον, ο κίνδυνος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής μεγαλώνει από τις γενικότερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης της λειτουργίας του ναυστάθμου, μεταξύ των οποίων και η αποθήκευση - μεταφορά - απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών (απορριμμάτων HAZMAT), που αφορά πάσης φύσεως επικίνδυνα υλικά, εκρηκτικά, αέρια, εύφλεκτα υγρά και στερεά, οξειδωτικές ουσίες, τοξικές και μολυσματικές ουσίες, ραδιολογικά υλικά, διαβρωτικά που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία όσο και το περιβάλλον».

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα «να μπούμε όλοι μαζί μπροστά για να ανατρέψουμε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια. Το σύνθημα "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών" μπορεί να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά και στη Βουλή, με ενισχυμένο το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ