Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΕΡΚΥΡΑ
Συγκέντρωση για τη διάσωση της παραλίας της Δασιάς

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: Μόνο με αγώνα θα μπει φρένο στην ασύδοτη δράση της εταιρείας «IKOS»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διάσωση της παραλίας της Δασιάς στην Κέρκυρα πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του περιβαλλοντικού συλλόγου κατά της αλλοίωσης της παραλίας αλλά και του κλεισίματος δημοτικού δρόμου από την ξενοδοχειακή επιχείρηση «IKOS». Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων, και ο Γιάννης Πελάης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία σταματάει στις πόρτες των μεγάλων ξενοδοχείων

«Μόνο με τον αγώνα συλλόγων και κατοίκων μπορεί να μπει φρένο στην ασύδοτη δράση της εταιρείας "IKOS" στην περιοχή της Δασιάς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας περιβαλλοντικό έγκλημα την τσιμεντοποίηση της περιοχής. Παράλληλα καταγγέλλει την επιχείρηση αποκλεισμού της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία από την εταιρεία, που αποθρασύνεται από την προκλητική σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος νομοθεσία, που με συνέπεια δημιούργησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις.

Η Κομματική Οργάνωση υπογραμμίζει ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει την υπογραφή τους στο έγκλημα με τους «αναπτυξιακούς» νόμους και τα ειδικά χωροταξικά σχέδια, που αφαιρούν κάθε εμπόδιο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης ακόμη και πάνω στον αιγιαλό. «Η κυβέρνηση της ΝΔ τροποποίησε προς το χειρότερο τον νόμο 4607/2019 του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατοχυρώνοντας ακόμα περισσότερο το δικαίωμα των μελλοντικών επενδυτών να χτίζουν κυριολεκτικά πάνω στο κύμα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι από την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης σε παραλίες και αιγιαλούς στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης και της αλλαγής χρήσης της γης, ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει. Πρόσθετα χαρακτηρίζει «κροκοδείλια δάκρυα» τις αντιπολιτευτικού χαρακτήρα κορόνες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο νησί, επιδιώκοντας να αποκρύψουν τους ενόχους που έδωσαν «γη και ύδωρ» στον όμιλο Ανδρεάδη. «Ο λαός μπορεί να δώσει την απάντηση οργανώνοντας την αντεπίθεσή του, κόντρα στους μεγάλους ενόχους καταδικάζοντας με την ψήφο του τα κόμματα που ευθύνονται, δυναμώνοντας τους συλλογικούς του αγώνες και ενισχύοντας το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη αντιπολίτευσης από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ