Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Στις 25 Ιούνη ΚΚΕ δυνατό, γιατί η ελπίδα βρίσκεται μόνο εδώ»: Κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος, ώστε να δυναμώσουν ο λαός και οι αγώνες του, να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, απηύθυνε χτες το βράδυ από τη συγκέντρωση των Κλαδικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο αίθριο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης «συναντήθηκαν» εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους και γειτονιές της Θεσσαλονίκης, άνθρωποι που εμπιστεύονται τους κομμουνιστές στους αγώνες που δίνουν στους χώρους δουλειάς, στον τόπο κατοικίας τους ενάντια στην πολύμορφη επίθεση στους όρους δουλειάς και ζωής τους.

Η συμβολή του ΚΚΕ εξάλλου στους αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για την Υγεία, την υπεράσπιση του νερού ως κοινωνικού αγαθού, την ασφάλεια στις μεταφορές, ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική και κρατική καταστολή, συνολικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αναδείχθηκε μέσα από τις παρεμβάσεις συνδικαλιστών, που τόνισαν τη σημασία το ΚΚΕ να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο στις εκλογές, για να μπορέσει ο λαός μας να δώσει τη μάχη από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα.

Παρεμβάσεις έκαναν οι: Διονύσης Ανδρεόλας, εργαζόμενος στην ΕΥΑΘ, Δάφνη Κατσίμπα, γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, μέλος της «Αριστερής Συσπείρωσης», Νίκος Τσακλίδης, εργαζόμενος στη «Hellenic Train», μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Τριαντάφυλλος Φούντας, πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Νιβορλής, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά.

Το άνοιγμα, εκ μέρους των κλαδικών Οργανώσεων, έκανε ο Γιάννης Κουρμούλης, επισημαίνοντας ότι «αναγνωρίζετε στα πρόσωπα των κομμουνιστών τη συνέπεια, τη μαχητικότητα, την ανιδιοτελή προσφορά» και ότι «την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε στο κίνημα σας καλούμε να την εκφράσετε και στις επόμενες εκλογές», αφού «αυτό που κρίνεται στις 25 Ιούνη είναι πόσο δυνατή θα είναι η γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση, πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, τα μέλη της ΚΕ Ευθύμης Δημάκης, Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, Κώστας Αβραμόπουλος, Θανάσης Χρηστίδης, Δημήτρης Παπατολίδης, καθώς και οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

Με τον Δ. Κουτσούμπα συνομίλησε, αμέσως πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Κ. Φουντούκης, ο οποίος μετέφερε την εικόνα της αύξησης των εργατικών «ατυχημάτων», στο έδαφος της εντατικοποίησης και της έλλειψης Μέσων Ατομικής Προστασίας, και την πρόθεση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Εξάλλου, το ζήτημα ανέδειξε και ο ΓΓ στην ομιλία του αναφερόμενος στα 120 «ατυχήματα» που μέτρησαν οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ