Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλοι 342 πρόσφυγες στη Λακωνία

Eurokinissi

Αφαντο είναι το δουλεμπορικό καράβι που προχτές αργά το βράδυ άφησε στην περιοχή του Γέρακα Λακωνίας, στη Μονεμβασιά, 342 οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα με την τελευταία να αποτελεί το σημείο απόπλου του δουλεμπορικού.

Αυτή τη στιγμή, 185 περίπου άτομα, βρίσκονται σε ένα παλιό ξυλουργικό εργοστάσιο, 10 χιλιόμετρα έξω από τη Σπάρτη, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προωθηθεί σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής σε χώρους υποδοχής, στην Αθήνα.

Αντιπροσωπεία της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, όταν εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί τους πρόσφυγες συνάντησε την άρνηση της Αστυνομίας, που «ξεκαθάρισε» πως οι πρόσφυγες είναι κρατούμενοι και δεν μπορεί κανείς να τους δει. Πρέπει επίσης να επισημανθεί η απαράδεκτη στάση του αστυνομικού διευθυντή Λακωνίας, Δημ. Πεταχτή, ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να ενημερώσει το «Ρ» για την κατάσταση των προσφύγων, αλλά αναίτια έκλεισε το τηλέφωνο και δεν ξανααπάντησε.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της «στα θύματα των δουλεμπόρων και της "παγκοσμιοποιημένης" καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων, στην προσπάθειά τους να βρουν μια θέση στον ήλιο».

«Αυτό που προέχει - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - είναι η κυβέρνηση και οι αρχές του τόπου να εξασφαλίσουν στέγη, περίθαλψη και τροφή, γενικότερα ανθρώπινη διαμονή στους ανθρώπους αυτούς. Αυτό αρμόζει στον πολιτισμό και τις παραδόσεις του ελληνικού λαού. Καμία λογική και σκέψη για απέλαση ή να τους "ξεφορτωθούμε"!», τονίζεται στην ανακοίνωση, που καλεί το λαό της Λακωνίας και τους μαζικούς φορείς να σπεύσουν να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους καταδικάζοντας αποφασιστικά κάθε ξενόφοβη ενέργεια ή αντίληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ