Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέος πρόεδρος στον ΕΟΦ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Μ. Μαρσέλος και στη θέση του με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Μ. Μαραγκουδάκης, ομότιμος καθηγητής φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Ο Μ. Μαρσέλος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο όμως, φήμες που κυκλοφορούσαν χτες ήθελαν την παραίτησή του να έχει σχέση με τις ελλείψεις φαρμάκων που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Χτες εξάλλου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Τουλουμπάκη, κάλεσε και εξέτασε ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά. Ο Κ. Λουράντος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι προσκόμισε στην εισαγγελέα «πλήρη στοιχεία που αποδεικνύουν την έλλειψη φαρμάκων» και πρόσθεσε: «Είμαι αισιόδοξος ότι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης θα έχει θετικό αποτέλεσμα στο ζήτημα αυτό. Σκοπός μας είναι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να κυκλοφορούν στην αγορά φάρμακα σε συμφέρουσες τιμές και όχι να κερδοσκοπούν οι επιτήδειοι σε βάρος του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ