Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Γεύμα με έναν υποψήφιο... προστάτη

Ενα γεύμα με τον Βρετανό πρέσβη που ηγείται ενός επιχειρηματικού ομίλου που προσδοκά να αναλάβει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία δήλωση στήριξης στα σχέδια του δημάρχου Αμαρουσίου για την κατασκευή του Χωριού Τύπου που έχει καταγγελθεί ως σκάνδαλο. Παραινέσεις προς τους πολίτες να υπομένουν όλα όσα πρόκειται να υποστούν μέχρι τότε αλλά και μετά τους Αγώνες και για την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία το εθνικό όραμα.

Αυτά είναι ορισμένα από τα βασικά σημεία - στιγμιότυπα της χτεσινής συνέντευξης Τύπου του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντ. Οσβαλντ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Το κλιμάκιο από τη Λοζάνη έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο από όσα είδε και άκουσε, όπως τουλάχιστον δήλωσε το στέλεχος της ΔΟΕ, δεν παρέλειψε όμως να υπενθυμίσει ότι «πάντα θα είμαστε υπό πίεση χρόνου».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αποκάλυψη του Ντ. Οσβαλντ ότι προχτές γευμάτισε με τον Βρετανό πρέσβη Ντ. Μάντεν, ο οποίος ηγείται ενός ομίλου που επιθυμεί να πάρει μέρος από την «πίτα» της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Αποκάλυψη που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι στο παρασκήνιο διεξάγεται σύγκρουση για το ποιος θα αναλάβει τις προμήθειες της ασφάλειας, ενώ όπως αποκάλυψε και ο «Ρ» τις προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση έχει «κλείσει» συμφωνία εν κρυπτώ με όμιλο του οποίου ηγείται ο Αμερικανός πρέσβης Τ. Μίλερ.

Ο Ελβετός «Αθάνατος» αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να κατασκευαστεί γρήγορα το Χωριό Τύπου στο Μαρούσι, αν και το θέμα έχει χαρακτηριστεί ως περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο και δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι προχτές ψηφίστηκε στη Βουλή σχετικά τροπολογία.

Νωρίτερα, ο Ντ. Οσβαλντ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, τον οποίο ενημέρωσε για τις εντυπώσεις του από τον έλεγχο της προετοιμασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ