Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισχυρός σεισμός στη Ζάκυνθο

Η ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης, που σημειώθηκε χτες στις 10.56' το πρωί, ανησύχησε έντονα τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει κάποιες ζημιές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η σεισμική δόνηση είχε ένταση 5 Ρίχτερ (4,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών) και προερχόταν από απόσταση 240 χλμ. δυτικά της Αθήνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο στη Ζάκυνθο, αλλά και στις περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που συνομίλησε ο «Ρ», πρόκειται για μια συνηθισμένη για την περιοχή σεισμική δόνηση, που δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, αν και υπάρχει πάντα κάποια επιφύλαξη στα πρώτα 3 - 4 εικοσιτετράωρα. Κι αυτό επειδή η περιοχή κατά καιρούς έχει δώσει και μεγαλύτερους σεισμούς, με πιο πρόσφατο αυτόν της Κυλλήνης του 1988 με ένταση 5,8 Ρίχτερ ο οποίος προκάλεσε αρκετές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ