Σάββατο 8 Ιούλη 2023 - Κυριακή 9 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μεγάλοι κίνδυνοι από την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

«Οι προγραμματικές δηλώσεις είναι κομμένες πάνω στο πατρόν του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, με δισεκατομμύρια στους ομίλους και σκληρά προαπαιτούμενα για τον λαό», τόνισε στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, προσθέτοντας ότι η «ισχυρή Ελλάδα» της κυβέρνησης είναι για τους λίγους και καταγγέλλοντας τον πρόσφατο θάνατο στη Βόρεια Εύβοια λόγω έλλειψης ασθενοφόρου - άλλο ένα θύμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που με κριτήριο το κέρδος αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή και και τα δικαιώματα του λαού ως «κόστος».

«Μπορεί να έχετε εξασφαλίσει τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων στα στρατηγικά ζητήματα, αλλά δεν θα εξασφαλίσετε τη συναίνεση των εργαζομένων και της νεολαίας», διαμήνυσε στην κυβέρνηση, ενώ, σχολιάζοντας την επιχειρούμενη αναστήλωση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας και τις αναζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική του ήττα, επεσήμανε ότι αυτές «δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά την αποτελεσματικότερη συμμετοχή στο παιχνίδι της αντιλαϊκής αστικής διαχείρισης». Οσο για τους ναζιστές και τα εθνικιστικά - ρατσιστικά μορφώματα «που γεννάει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και στηρίζουν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους», προειδοποίησε ότι «το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα θα τους απομονώσει».

«Το θετικό στοιχείο στον σημερινό αρνητικό συσχετισμό είναι η άνοδος του ΚΚΕ, που πρωτοστατεί για την ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της εξουσίας του κεφαλαίου και της αστικής πολιτικής, και αυτή είναι η ελπίδα για τον λαό. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στη Βουλή και στους δρόμους του μαζικού αγώνα. Θα συνεχίσει την πάλη για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Πρόνοια, Υγεία, ενάντια στην ακρίβεια, στη φοροεπιδρομή, στους πλειστηριασμούς, για κάθε λαϊκό πρόβλημα, για νέες διεκδικήσεις, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής. Θα είναι στο πλευρό των προσφύγων, των μεταναστών που ξεριζώνουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η φτώχεια και τους εγκλωβίζει η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την απαράδεκτη Συμφωνία με την Τουρκία», υπογράμμισε.

Ειδική αναφορά έκανε στην εξωτερική και την πολιτική άμυνας της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι υπηρετεί την αναβάθμιση των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής τάξης και υλοποιεί τον πολεμικό σχεδιασμό ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει μπλέξει τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και σε άλλες εστίες έντασης.

«Η χρησιμοποίηση των ΝΑΤΟικών βάσεων και η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία προκαλούν μεγάλους κινδύνους, που θα πολλαπλασιαστούν με τις αποφάσεις στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία για τη διεύρυνσή του, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με το στρατόπεδο Ρωσίας - Κίνας», ανέδειξε, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό πριν βάλει την υπογραφή του να ενημερώσει τη Βουλή.

Κατήγγειλε ότι καλλιεργείται εφησυχασμός για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, παρότι το τουρκικό κράτος συνεχίζει την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ότι παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια στη Θράκη και ότι καιροφυλακτεί ο οδυνηρός συμβιβασμός, με ή χωρίς προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, για τη διχοτόμηση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, με παρέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ προς όφελος των ενεργειακών ομίλων και σε βάρος των δύο λαών.

Στηλίτευσε δε την κυβέρνηση, που μιλά για ιστορική ευκαιρία λύσης του Κυπριακού την ώρα που παγιώνεται η διχοτόμηση, όπως τόνισε.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων, να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία, καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων, αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ