Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Βασούλα με τα πράσινα

Το Ολυμπιακό χωριό θα ξεκινήσει σύντομα τσιμεντώνοντας άλλη μια ελεύθερη έκταση της Αθήνας. Μια ιστορία γνωστή εδώ και μεγάλο διάστημα για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Το τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ως προς το περιβάλλον, είναι επίσης μια γνωστή ιστορία που έχει καταγραφεί από τη στήλη. Από το σημείο όμως αυτό μέχρι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι παρεμβάσεις τους θα πρασινίσουν - διά στόματος της κ. Βάσως, η βαρυσήμαντη δήλωση - την πόλη, πάει πολύ. Αν δεν πρόκειται για σοβαρή υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, έχουμε να κάνουμε με ένα απύθμενο θράσος. Η καθεστωτική πολιτική που ακολουθείται έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Για το λόγο αυτό οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δοθεί μια απάντηση που θα συμβάλει στο να απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα από την παρουσία τους. Η Συμπαράταξη με την εκπληκτική σε μαζικότητα παρουσία ανθρώπων της εργασίας και του πολιτισμού - που ενταφιάστηκε από το σύνολο των ΜΜΕ - είναι μια σπίθα που πρέπει και μπορεί να μεταλαμπαδευθεί σ' ολόκληρη τη χώρα. Εχουμε όλες τις δυνατότητες οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ και τους συμμάχους του να αναδειχτούν νικηφόροι.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Φρένο για την καταστροφή του Αλσους Ριζάρη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε προσωρινά πάγο στις βλέψεις ιδιωτών και υπουργών που ήθελαν άλλο ένα κτίριο - έστω και για μουσείο - στο κέντρο της πόλης. Μια μάχη κερδήθηκε. Οχι όμως κι ο πόλεμος μιας και έπονται το Ελληνικό, ο Ιππόδρομος, το Τατόι και ο Φλοίσβος.

«Ξενία» στην Αρτα

Η Αριστερή Συμπαράταξη στην Αρτα έχει βάλει στις προτεραιότητές της να δοθεί το κλειστό εδώ και καιρό «Ξενία» στο δήμο για πολυπολιτιστικό κέντρο. Οι «αρμόδιοι» θυμούνται την περιφέρεια μόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις σε αντίθεση με την Αριστερά που παρεμβαίνει και διεκδικεί το καλό του τόπου. Και οι πολίτες της περιοχής είναι βέβαιο ότι θα επιβραβεύσουν τη στάση της όπως όλα δείχνουν.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Ελεύθεροι χώροι τ.5

Είδος προς εξαφάνιση στη χώρα μας δεν αποτελούν μόνο οι φώκιες, τα δελφίνια και διάφορα είδη της χλωροπανίδας, αλλά και οι ελεύθεροι χώροι κυρίως στις μεγαλουπόλεις μας που ελέω τσιμέντου αποτελούν πλέον μακρινό παρελθόν. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες χώροι βρίσκονται την τελευταία δεκαετία στο μάτι του κυκλώνα ή καλύτερα του σοσιαλφιλελευθερισμού. Σύλλογοι και Κινήσεις της Αθήνας προχώρησαν στην έκδοση τρίμηνης περιοδικής έκδοσης με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και την ενημέρωση των πολιτών. Στο παρόν τεύχος διαβάζουμε μεταξύ άλλων άρθρα του Γ. Σκλαβούνου για το ξενοδοχείο της εκκλησίας στο Κολωνάκι,του Ν. Μάστορα για το υπό κατασκευή μεγαθήριο του εκλεκτού της κυβέρνησης κ. Βωβού στη Λ. Κηφισίας, για την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης ως Μητροπολιτικού Πάρκου της έκτασης στο Γουδί, πολλά σχόλια και ημερολόγιο δράσης της Κίνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ