Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση στη Θήβα για τις δημοτικές εκλογές

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θήβα την Τετάρτη το βράδυ στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία της ΚΟ Θήβας του ΚΚΕ. Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο γραμματέας της ΚΟ Θήβας, Βασίλης Κολοβός, ενώ την κεντρική εισήγηση με τις θέσεις της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ για τις δημοτικές νομαρχιακές εκλογές παρουσίασε η Βάσω Γκιόκα, μέλος της ΝΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους γνωστοί κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες της Θήβας. Ανάμεσά τους, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Θήβας Α. Κοφίνη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Ρουπάκας, οι πρώην δήμαρχοι Θήβας Α. Λοΐζος και Κ. Κουρκούτης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Τ. Κόλλιας και Α. Λυμπερόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Κουτούπης, ο Γ. Χρόνης δημοτικός σύμβουλος Οινοφύτων, ο Π. Παπαευσταθίου υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, ο κ. Σκούμας στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Π. Μπακόλας μέλος της ΚΕΟΕ και του Γραφείου Στερεάς του ΚΚΕ, ο Αντ. Κλάδος, μέλος του ΝΓ Βοιωτίας του Κόμματος, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής σωματείων Θήβας κ.ά.

Οι παραπάνω έκαναν και σύντομες παρεμβάσεις. Ιδιαίτερα στο χαιρετισμό που απέστειλε ο δήμαρχος Θήβας, Α. Κοφίνης, ανάμεσα στα άλλα επισήμανε:

«Σήμερα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, η αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε νέα δεδομένα. Είναι ώρα λοιπόν να οργανώσουμε τη δράση μας, όχι μόνο για τη λύση των όποιων θεμάτων, αλλά και απέναντι στις αιτίες που τα δημιουργούν. Ετσι, εκτός από την πρόοδο των έργων και την έντιμη καθημερινή διαχείριση, πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε:

  • Να παλέψουμε τις απόπειρες για καινούριες φορολογίες σε βάρος των δημοτών και να σταθούμε απέναντι σε αντιλαϊκές επιλογές απ' όπου και αν προέρχονται. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ο Δήμος να χάσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα και να λειτουργήσει με βάση το κέρδος και τα κριτήρια των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
  • Να αντισταθούμε στην προσπάθεια του κράτους να μεταφέρει στους Δήμους αρμοδιότητες χωρίς τους αναγκαίους πόρους και υποδομές. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα (παιδεία, υγεία, πρόνοια, περιβάλλον, αθλητισμός) να λειτουργούν στη βάση της ανταποδοτικότητας και πάντα σε βάρος του δημότη. Αντιθέτως, και πρέπει και μπορούμε να αναγκάσουμε το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξοφλήσει τα δισεκατομμύρια που οφείλει προς την αυτοδιοίκηση.
  • Να αγκαλιάσουμε τη νεολαία. Να σταθούμε δίπλα στα νέα παιδιά, να τα κατανοήσουμε και να τους δώσουμε αξίες και οράματα. Να τα στηρίξουμε στον αγώνα για εργασία με πλήρη δικαιώματα και όχι για ψευδεπίγραφες λύσεις (stage, τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή και μερική απασχόληση που οδηγεί σε περιορισμένη ασφάλιση και σύνταξη). Να πολεμήσουμε μαζί τους τα ναρκωτικά και να τους κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο αύριο.
  • Να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα των μειονοτήτων και των ξένων πολιτών. Ηδη, η ευρύτερη Θήβα είναι πόλος έλξης για πολλούς οικονομικούς μετανάστες.
  • Να σεβαστούμε το περιβάλλον. Να οργανώσουμε προγράμματα ανακύκλωσης, να εκσυγχρονίσουμε τις χωματερές και να αναγκάσουμε τις βιομηχανίες να επενδύουν σε σύγχρονα μέσα προστασίας.
  • Να προωθήσουμε τον πολιτισμό ενάντια στην υποκουλτούρα και στην "τηλε-μόλυνση" της εποχής μας.
  • Να σταθούμε κοντά στους αγώνες των πολιτών και των φορέων τους, για όλα τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν:

-- Για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους που σήμερα απειλούνται.

-- Για στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων και για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης και προστασίας των ανέργων.

-- Για τη στήριξη στο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, εμπόρων και των αγροτών του Δήμου, που με την εφαρμογή κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης οξύνονται τα προβλήματά τους και περιορίζεται η αγροτική παραγωγή που αποτελεί πηγή πλούτου για την περιοχή μας.

-- Για την κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Για καθιέρωση της απλής αναλογικής.

-- Γ ια τη στήριξη και συμμετοχή στα φιλειρηνικά κινήματα, ενάντια στον πόλεμο και σε επεμβάσεις όπως αυτή που ζήσαμε στη γειτονική Γιουγκοσλαβία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικεί πρόληψη και «στεγνά» προγράμματα(2007-02-02 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις(2006-05-27 00:00:00.0)
Υποψήφιος νομάρχης Βοιωτίας ο Λουκάς Λιάκος(2002-06-11 00:00:00.0)
Αδιαφορία για τα τοπικά προβλήματα(2000-03-16 00:00:00.0)
Ο δήμαρχος Θήβας(1999-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ