Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ταξί Τετάρτη και Πέμπτη

Στην ακινητοποίηση των οχημάτων τους για 48 ώρες, από τις 5 τα ξημερώματα της ερχόμενης Τετάρτης, 17 του Απρίλη, προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, με απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Παράλληλα, αλλά μόνο για την ερχόμενη Τετάρτη, θα ακινητοποιηθούν για 24 ώρες τα ταξί σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ).

Οι ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της κυβέρνησης να επιλύσει βασικά προβλήματα του κλάδου, που αφορούν: Την καθήλωση των κομίστρων εδώ και ενάμιση χρόνο, τη στιγμή που είναι ανεξέλεγκτες οι ανατιμήσεις στα είδη που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία των ταξί (ασφάλιστρα, εισφορές, καύσιμα, ελαστικά, ανταλλακτικά κλπ.). Τον περιορισμό του έργου των αυτοκινητιστών, με τη χειροτέρευση του κυκλοφοριακού, τις λεωφορειολωρίδες, τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία που επιβάλλουν αυθαίρετα πολλοί δήμαρχοι κλπ. Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, για τους ιδιοκτήτες ταξί, κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές, είναι και οι ποινικές και άλλες διώξεις που υφίστανται σε περίπτωση ακούσιας εξυπηρέτησης λαθρομεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ