Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ
Γεμάτο το «καλάθι» για τα μονοπώλια

Τις τελευταίες «πινελιές» στο κείμενο εξαγγελιών του Κυρ. Μητσοτάκη βάζουν στο Μαξίμου, στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ.

Μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής, ενόψει των εγκαινίων της 87ης ΔΕΘ, και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της περιοχής. Το Σάββατο θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ την Κυριακή θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σε ποιο πλαίσιο θα κινηθεί; Με ανάρτησή του την Κυριακή ήταν σαφής: «Αν επέλεγα δύο λέξεις για να σηματοδοτήσω τη δεύτερη τετραετία μας, είναι "μεταρρυθμιστική επιτάχυνση"», είπε, ξεχωρίζοντας π.χ. την «καθιέρωση δημόσιων δεικτών ποιότητας έργου σε δήμους και σε Περιφέρειες, ώστε να απεικονίζονται δημόσια πλέον οι επιδόσεις των τοπικών αρχόντων σε τομείς που έχουν αρμοδιότητα», επισήμανση με ιδιαίτερη σημασία ενόψει των τοπικών εκλογών του Οκτώβρη, καθώς διοικήσεις σε Περιφέρειες και δήμους θα κληθούν να αναλάβουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του «υπερμνημονίου» του Ταμείου Ανάκαμψης. Η κυβέρνηση άλλωστε «στρώνει χαλί» σε επενδυτές και επιχειρηματικούς ομίλους, με το νέο βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» του Ταμείου.

Φυσικά, μπροστά στον αρμαγεδδώνα που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, με τις νέες αυξήσεις σε τρόφιμα, καύσιμα, Ενέργεια κ.λπ., θα πασπαλίσει τις εξαγγελίες του με κάποια τάχα φιλολαϊκά μέτρα, μέτρα διαχείρισης της φτώχειας, πληρωμένα από την άλλη τσέπη του λαού και πάντα «εντός των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας» όπως λέει ο πρωθυπουργός, δίνοντας και σ' αυτήν την περίπτωση διαπιστευτήρια δημοσιονομικής πειθαρχίας, και με την «υπεραπόδοση» της φοροληστείας να σπάει κάθε μήνα και νέα ρεκόρ.

Χαρακτηριστικά, διαφημίζουν την παράταση στο «καλάθι του νοικοκυριού», ως «ανάσα για την ελληνική οικογένεια», ή το «καλάθι των μαθητών» την ώρα που οι γονείς πληρώνουν κάθε μήνα τα μαλλιοκέφαλά τους σε φροντιστήρια και δραστηριότητες. Επίσης, την απόδοση νέας «επιταγής ακρίβειας» 200 - 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργους, η οποία θα δοθεί τα Χριστούγεννα, την ώρα που τα λαϊκά στρώματα τσακίζονται όλο τον χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι και αυτά θα είναι με ημερομηνία σύντομης λήξης, ενόψει και της επιστροφής στην πιο «σφιχτή» δημοσιονομική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ