Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»
Μετά τον καβγά για το «πάπλωμα» αποφάσισαν να συνεχίζουν να μοιράζονται το «κρεβάτι»

Για γέλια και για κλάματα τα καμώματα των μπροστινών του Κασιδιάρη στο φασιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες», που έπειτα από μήνες φαγωμάρας, καταγγελιών, αποχωρήσεων και διαγραφών, μεταξύ άλλων και για το «πάπλωμα» της κρατικής χρηματοδότησης, χτες βράδυ αποφάσισαν να... μονιάσουν, ενδεικτικά των διεργασιών στον φασιστικό υπόνομο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του φασιστικού μορφώματος, Β. Στίγκας, ο ίδιος που τις προάλλες εκτόξευε στους βουλευτές του χαρακτηρισμούς όπως «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», καταγγελίες που προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενώπιον της οποίας αναμενόταν να καταθέσει σήμερα το πρωί ο Β. Στίγκας, αλλά και την αποχώρηση 4 βουλευτών απ' την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών», χτες βράδυ τους κάλεσε να επιστρέψουν! Απογειώνοντας τη γελοιότητα έφτασε να διαψεύδει τον εαυτό του, λέγοντας ότι οι χαρακτηρισμοί «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών» «δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Ο Β. Στίγκας, απευθυνόμενος ονομαστικά στους διαγραμμένους απ' την ΚΟ των «Σπαρτιατών» βουλευτές Γ. Δημητροκάλλη, Χ. Κατσιβαρδά και Γ. Κόντη, ανέφερε ότι «κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της ΚΟ σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας».

Κατά πληροφορίες το αίτημά του θα γίνει δεκτό απ' τους βουλευτές που αναμένεται να ανακοινώσουν την επανένταξή τους στους «Σπαρτιάτες» σήμερα. Αγνωστο αν θα τους ακολουθήσει ο Κ. Φλώρος, ο οποίος χτες γνωστοποίησε την αποχώρησή του απ' την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αντιδρώντας στην καταγγελία Στίγκα ότι βουλευτές του κόμματός του «καθοδηγούνται από εξωθεσμικά κέντρα» φωτογραφίζοντας ευθέως τον Κασιδιάρη.

Ο Στίγκας σε συνέντευξή του χτες ισχυρίστηκε ότι η στήριξη που παρείχε στον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Κασιδιάρη ήταν θέμα... αβροφροσύνης, υποστηρίζοντας πως «έκλεισα τον κύκλο με τον Ηλία Κασιδιάρη, με στήριξε και τον στήριξα, αυτό έκανα, τίποτα περισσότερο», ενώ επιβεβαίωσε ότι ο αδερφός του Ηλ. Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των «Σπαρτιατών».

Την ίδια ώρα, το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ αυτών και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, με δηλώσεις τους λένε ότι - με βάση τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης και τις ενστάσεις που βρίσκονται στα συρτάρια - το μόρφωμα πρέπει να «εκπέσει» με απόφαση του εκλογοδικείου, γιατί τώρα τάχα αποδεικνύεται ότι ο «σκιώδης αρχηγός» είναι ο Κασιδιάρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ