Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3
Νέα πανελλαδική στάση εργασίας

Με πανελλαδική στάση εργασίας χτες από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συστηματική συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, με αποκορύφωμα τη μεταφορά των δελτίων ειδήσεων στο κανάλι ERTnews. Μια ενέργεια που ακυρώνει βίαια τον ιδιαίτερο ρόλο που διατηρούσε από την ίδρυσή της η ΕΡΤ3 σε σχέση με την περιφέρεια και απαξιώνει και παροπλίζει το προσωπικό της.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, όλων των ειδικοτήτων, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, μέσα από την οποία αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αν δεν ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις τους και άνοιγμα του αγώνα τους στον λαό της Θεσσαλονίκης και όλης της Περιφέρειας. Καλούν τη διοίκηση της ΕΡΤ να ανακαλέσει άμεσα τις αποφάσεις της και να επαναφέρει τον πλήρη ενημερωτικό χαρακτήρα του καναλιού. Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι η κατάργηση των δύο καθημερινών δελτίων ειδήσεων γενικού περιεχομένου που παράγονται και εκπέμπονται πανελλαδικά από τη Θεσσαλονίκη, δεν αντισταθμίζεται από ένα ημίωρο δελτίο περιφερειακών ειδήσεων στην ΕΡΤ3 και ένα 15λεπτο ένθετο περιφερειακών ειδήσεων στο ERTnews.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται σταθερά η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Και χτες κλιμάκιο υποψηφίων που είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, με επικεφαλής τον Γιάννη Κουρμούλη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, παραβρέθηκε στη συνέλευση και εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ