Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Προβλήματα σε Κέρκυρα και Λαμία

Από το μπουρίνι στην Κέρκυρα
Από το μπουρίνι στην Κέρκυρα
Προβλήματα έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα και στη Λαμία η κακοκαιρία που χτυπάει ορισμένες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, την τελευταία στιγμή σώθηκαν πελάτες, εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στον παραλιακό δρόμο της Γαρίτσας μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, μετά το ισχυρό μεσημεριανό μπουρίνι, όταν δέντρα έπεσαν στην επιχείρηση. Η Πυροσβεστική έφτασε στον χώρο για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων.

Λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, 8 πτήσεις δεν προσγειώθηκαν και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις από αυτές μετέβησαν σε κοντινά αεροδρόμια.

Επίσης, στη Λαμία, χτες λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι αυτοκίνητο με 43χρονο οδηγό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Ξηριά στο χωριό Ροδίτσα. Η ξαφνική νεροποντή που προηγήθηκε φούσκωσε τον χείμαρρο, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην αντιληφθεί άμεσα τον κίνδυνο και να παρασυρθεί για αρκετά μέτρα. Ο 43χρονος κατάφερε και σκαρφάλωσε μόνος του στην οροφή και οι πυροσβέστες ολοκλήρωσαν τον απεγκλωβισμό του. Για μια ακόμη φορά, ωστόσο, αναδεικνύεται η έλλειψη ολοκληρωμένων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, ενώ η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας» με το γνωστό μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο που έχει εκδοθεί, σήμερα θα συνεχιστεί η επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη και την Πέμπτη. Αναμένονται κατά περιόδους καταιγίδες στην Ηπειρο, στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και πρόσκαιρα στον νομό Αττικής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματά του), στην Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Ιδια κατάσταση θα υπάρξει και αύριο Τετάρτη, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ