Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Να γεμίσει το Σύνταγμα την Κυριακή 5 Νοέμβρη

Στις 11 π.μ. η συναυλία, θα ακολουθήσει πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

Ακόμα πιο μαχητικά συνεχίζουν εκατοντάδες σωματεία και φορείς για να εκφραστούν η ευρεία καταδίκη της σφαγής στη Γάζα, η στήριξη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Επόμενος σταθμός της πολύμορφης δράσης τους είναι το μεγάλο συλλαλητήριο και η συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Τη συναυλία θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, ώστε για άλλη μια φορά ένα ανθρώπινο ποτάμι να διατρανώσει «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν στη συναυλία ιδιαίτερα να συμμετάσχουν καλλιτέχνες που εναντιώνονται στο έγκλημα, ώστε «να τραγουδήσουμε όλοι ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα».

Τη θέση τους στη σκηνή έχουν πάρει ήδη οι Ρίτα Αντωνοπούλου, «Ρεβάνς», KollektivA, «Κοινοί Θνητοί», «Υπεραστικοί», Magic de Spell, Διονύσης Τσακνής, «Ρωμιοσύνη».

Να σημάνει ξεσηκωμός για καμία εμπλοκή στο μακελειό, καλεί το ΠΑΜΕ.

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για λευτεριά στην Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει τον λαό μας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στον λαό της Παλαιστίνης: "Δεν είστε μόνοι"», τονίζει.


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης και τους αγωνιστές του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στο συλλαλητήριο και στη συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). «Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και καλεί στο συλλαλητήριο και στη συναυλία αλληλεγγύης.

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) καλεί τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τα παιδιά τους, να συμμετάσχουν μαζί με όλο τον λαό στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης - συλλαλητήρια που οργανώνουν τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ και άλλοι μαζικοί φορείς και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις. Να συμμετάσχουν μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο - συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Σε συμμετοχή καλεί τα μέλη και τους φίλους της και η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, και εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή της στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, τονίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό του στον αγώνα του για την απελευθέρωσή του από την ισραηλινή κατοχή.

Τη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία «ενάντια στη νέα ανθρωποσφαγή του Παλαιστινιακού λαού και στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς» στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σε όλη την Ελλάδα απλώνονται οι συγκεντρώσεις

Σήμερα Παρασκευή:

-- Καρδίτσα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Χαλκίδα, 6 μ.μ., πλατεία Ταχυδρομείου

-- Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Αργοστόλι, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Πύργος, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία (Σάκη Καράγιωργα)

Αύριο Σάββατο:

-- Λάρισα, 12 μ., κεντρική πλατεία

-- Ηράκλειο, 6 μ.μ., συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας

Κυριακή 5 Νοέμβρη:

-- Πάτρα, 7.30 μ.μ., συγκέντρωση - συναυλία στην πλατεία Γεωργίου

-- Καλαμάτα, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο, με αφετηρία το νότιο πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς στις 5 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ