Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 12 Νοέμβρη για την Παλαιστίνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η σύσκεψη εργατικών σωματείων και φορέων για την οργάνωση και προετοιμασία του μεγάλου παγκρήτιου συλλαλητηρίου για την Παλαιστίνη στις 12 Νοέμβρη στα Χανιά, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.

Εγινε πλούσια συζήτηση από τους εκπροσώπους των σωματείων όσον αφορά τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και την ανάγκη απεμπλοκής της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Ιδιαίτερα μπήκε από τις ομιλίες η ανάγκη τα συνδικάτα του νομού να αναπτύξουν δράσεις ενάντια στη δολοφονική μηχανή ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, που υποστηρίζει τη μαζική δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού. Να βάλουν εμπόδια στον εξοπλισμό του χεριού που δολοφονεί. Να εκφράσουν μαζική καταδίκη ενάντια στις κυβερνήσεις και τις πολυεθνικές, που διώκουν την έκφραση αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό. Να ενισχυθούν οι κοινές δράσεις των μαχητικών συνδικάτων του κόσμου στον αγώνα για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Την εισηγητική ομιλία πραγματοποίησε ο Μ. Παπαδωμανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας ενός καταπιεσμένου λαού για την απελευθέρωση της πατρίδας του δεν είναι τρομοκρατία. Κυβερνήσεις, επιχειρηματικοί όμιλοι και ιμπεριαλιστικές οργανώσεις προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή της αλληλεγγύης σε έναν λαό που εξοντώνεται μέρα με τη μέρα. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη υποστήριξη των εγκλημάτων του Ισραήλ. Ακόμα και ο λαός του Ισραήλ διαμαρτύρεται για τη σφαγή στη Γάζα, απαιτώντας κατάπαυση του πυρός και ειρηνική λύση. Τα παλαιστινιακά συνδικάτα έχουν εκδώσει ένα ισχυρό κάλεσμα αλληλεγγύης: "Σταματήστε κάθε υποστήριξη, κάθε συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ!". Να ενισχύσουμε τις κοινές δράσεις των μαχητικών συνδικάτων του κόσμου στον αγώνα για "Λευτεριά στην Παλαιστίνη"».

Στο πλαίσιο αυτό, από τη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκαν μια σειρά δράσεις με κορύφωση τη 17η Νοέμβρη, οπότε συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου, με το παράδειγμα που δίνει ο ξεσηκωμός του '73 σήμερα, όπου το σύνθημα «Εξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Συγκεκριμένα:

  • Αύριο Σάββατο: Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και σφαγή στην Παλαιστίνη, στις 19.30 στο Γυαλί Τζαμί.
  • Πέμπτη 9 Νοέμβρη: Μηχανοκίνητη πορεία στις 18.00, με αφετηρία την πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
  • Κυριακή 12 Νοέμβρη: Μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 12.00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.
  • Παρασκευή 17 Νοέμβρη: Πορεία για τον αγωνιστικό εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ