Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Αποκλεισμοί σε γραφεία εταιρειών που στέλνουν όπλα στο Ισραήλ

Διαμαρτυρία χτες και στη διάρκεια ομιλίας Μπάιντεν στη Μινεάπολις

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Κινητοποίηση στο εργοστάσιο όπλων «HOWMET», που ανήκει στην ισραηλινή εταιρεία «Elbit Systems»
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Κινητοποίηση στο εργοστάσιο όπλων «HOWMET», που ανήκει στην ισραηλινή εταιρεία «Elbit Systems»
Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και πολυμορφία συνεχίζουν να αποκτούν οι διεθνείς αντιδράσεις ενάντια στο νέο ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα και υπέρ του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να έχει και να παλεύει για ελεύθερη πατρίδα!

Αίσθηση έχουν προκαλέσει, μεταξύ άλλων, αποκλεισμοί και διαμαρτυρίες που γίνονται σε εταιρείες που προμηθεύουν με οπλικά συστήματα το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο.

Στις ΗΠΑ, στο Κέιμπριτζ της Βοστόνης, εργαζόμενοι και διαδηλωτές οργάνωσαν παρέμβαση έξω από τα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας κατασκευής οπλικών συστημάτων «Elbit Systems».

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, κατάφεραν να περάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις που φυλούσαν τις εγκαταστάσεις, να βάψουν με κόκκινη μπογιά την πρόσοψη των γραφείων και να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδό τους. Με συνθήματα και πλακάτ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, απαιτώντας το κλείσιμο της ισραηλινής εταιρείας κατασκευής όπλων.

Παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης - μεταξύ άλλων και με συλλήψεις διαδηλωτών στις οποίες προχώρησε η αστυνομία - οι διαδηλωτές πέτυχαν την αναστολή των εργασιών της ισραηλινής εταιρείας, ενώ η καταστολή προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία έγινε και στη Βρετανία, στην είσοδο του εργοστασίου όπλων «HOWMET» (που ανήκει στην ισραηλινή εταιρεία «Elbit Systems»), στο Λέστερ.

ΗΠΑ - Αντιμέτωποι με αστυνομική καταστολή οι διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας οπλικών συστημάτων «Elbit Systems» στη Βοστόνη
ΗΠΑ - Αντιμέτωποι με αστυνομική καταστολή οι διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας οπλικών συστημάτων «Elbit Systems» στη Βοστόνη
Στο Βέλγιο, με κοινή τους ανακοίνωση, συνδικάτα εργαζομένων στις μεταφορές κάλεσαν τους εργαζόμενους του κλάδου να αρνηθούν κάθε συμμετοχή στη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού προς το Ισραήλ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ACV Puls, BTB, BBTK και ACV-Transcom τονίζουν πως «την ώρα που μια γενοκτονία είναι σε εξέλιξη στην Παλαιστίνη, εργαζόμενοι σε διάφορα αεροδρόμια στο Βέλγιο βλέπουν να γίνονται αποστολές όπλων προς τη ζώνη του πολέμου (...) Εμείς, ως συνδικάτα που δραστηριοποιούμαστε στις υποδομές εφοδιασμού εδάφους, καλούμε τα μέλη μας να μην εκτελέσουν καμία πτήση που θα αφορά στρατιωτικό εξοπλισμό προς Παλαιστίνη και Ισραήλ, όπως αντίστοιχα υπήρξαν αντίστοιχες εκκλήσεις και από την αρχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία και την Ουκρανία (...) Ως συνδικάτα, στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται για την ειρήνη!».

Διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια ομιλίας του Μπάιντεν

Αίσθηση προκάλεσε όμως και η διαμαρτυρία που έγινε την Τετάρτη, έξω από ίδρυμα στη Μινεάπολις της αμερικανικής πολιτείας Μινεσότα, όπου έφτασε για να μιλήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση δωρεών προς το Δημοκρατικό Κόμμα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν πορεία προς το κέντρο εκδηλώσεων όπου θα μιλούσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, με πλακάτ που κατηγορούσαν την κυβέρνηση Μπάιντεν για συνενοχή σε γενοκτονία. «Εγκατάλειψε τον Μπάιντεν, όχι άλλες ψήφους - Κατάπαυση πυρός τώρα!», «Σταματήστε να βομβαρδίζετε τα παιδιά!» και «Ελεύθερη Παλαιστίνη!» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στα πλακάτ.

Μάλιστα, αργότερα, την ώρα που ο Μπάιντεν μίλαγε στην εκδήλωση, μία γυναίκα - ραβίνος από την οργάνωση «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη», η Τζέσικα Ρόζενμπεργκ, τον διέκοψε με θάρρος φωνάζοντας: «Κύριε Μπάιντεν, αν νοιάζεσαι για τον εβραϊκό λαό, ως ραβίνος εγώ χρειάζομαι να ζητήσεις "κατάπαυση του πυρός" αυτήν τη στιγμή»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ