Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πανηγυρίζει για το ανθρωποκυνηγητό στα σύνορα

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την ένταση του ανθρωποκυνηγητού στα σύνορα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Μαρινάκη, να παραθέτει χθες στοιχεία ότι «οι ροές παράτυπων μεταναστών κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο» κατέγραψαν «σημαντική μείωση της τάξης του 42,06%».

«Ιδίως, στα ανατολικά χερσαία σύνορα στον Εβρο οι ροές έχουν πρακτικά μηδενιστεί. Η μείωση είναι μεγαλύτερη στο βόρειο Αιγαίο και μικρότερη στο νότιο Αιγαίο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «η αποκλιμάκωση αυτή οφείλεται στην αποτελεσματική πολιτική που εφαρμόζει η χώρα μας στο κομμάτι του Μεταναστευτικού, η οποία βασίζεται στη φύλαξη των συνόρων, χάρη στις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού, τη βελτιωμένη συνεργασία μας με την Τουρκία, την ταχύτητα στις διαδικασίες απονομής ή μη ασύλου» κ.λπ.

Σημειωτέον, αυτήν την περίοδο διεξάγονται επαφές μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, υπό την αιγίδα της ΕΕ, καθώς απεργάζονται τη νέα, ακόμα πιο αντιδραστική εκδοχή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, με επανενεργοποίηση απελάσεων, ενίσχυση διωγμών και καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που προστίθενται στη σημερινή άθλια κατάσταση με εγκλωβισμούς, πνιγμούς στο Αιγαίο, τις επαναπροωθήσεις, τη δράση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Κάτι που αποτελεί τμήμα του ευρύτερου παζαριού στα Ελληνοτουρκικά βάζοντας «χέρι» σε ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και «κολιγιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ