Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να συνεχιστεί αποφασιστικά η πάλη ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

Εκδήλωση στην Ελευσίνα με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη

Σε εκδήλωση - συζήτηση που οργάνωσε η ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ, στο δημαρχείο της πόλης, για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη μίλησε την Κυριακή 17 Δεκέμβρη ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Ο Κώστας Παπαδάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στα εκατομμύρια λαού και νεολαίας σε όλο τον κόσμο, στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική, στην Ωκεανία, που συνεχίζουν με πείσμα και επιμονή να βγαίνουν στον δρόμο, να διαδηλώνουν, ξεπερνώντας απειλές, καταστολή και διώξεις και να βροντοφωνάζουν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα και να τερματιστεί η κατοχή του ισραηλινού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη, που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τόνισε ότι οι δυνάμεις που στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ αναπαράγουν την ισραηλινή προπαγάνδα και προσπαθούν να σπιλώσουν την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού ως «τρομοκρατία», επικεντρώνοντας στη Χαμάς, με την οποία το ΚΚΕ διαφωνεί ιδεολογικά, πολιτικά και φιλοσοφικά. «Οι Ευρωατλαντικοί και το Ισραήλ, που χτυπούν κόκκινο με τα ρεκόρ στους εξοπλισμούς, θέλουν τον λαό άπραγο και μόλις αντισταθεί πάνε να τον βγάλουν και τρομοκράτη. Τρομοκράτη αποκαλούσε την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), τον ίδιο τον ηγέτη της, Γιασέρ Αραφάτ. Αλλωστε, πολύ πριν από τη Χαμάς το ισραηλινό κράτος σκότωνε, βασάνιζε και φυλάκιζε τον Παλαιστινιακό λαό, δολοφονούσε ακόμα και μικρά παιδιά που αντιστέκονταν με τις σφεντόνες στον πάνοπλο κατακτητή», σημείωσε ο Κ. Παπαδάκης.


Επισήμανε τον ρόλο της κυβέρνησης που στηρίζει τον άθλιο ισχυρισμό περί του δικαιώματος «αυτοάμυνας» του κατακτητή - δημιουργώντας έτσι πολύ επικίνδυνο προηγούμενο - και εκφράζει εχθρότητα για τον Παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του που έχει κάθε δικαίωμα να είναι κι ένοπλη. Η εμπλοκή που στρέφεται κατά άλλων λαών βάζει τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους, ακόμα και στον κίνδυνο αντιποίνων και για τον πόλεμο στη Γάζα και γι' αυτόν στην Ουκρανία, τόνισε και σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός για τον ελληνικό λαό όταν η βάση της Σούδας έχει γεμίσει από αμερικανικά πλοία και αεροσκάφη που κινούνται σε όλη την περιοχή. Οι βάσεις στη Λάρισα, στη Μαγνησία, στην Αλεξανδρούπολη, η 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα είναι ενταγμένες στο πολεμικό σχέδιο.

Ενώ υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις στην Ελευσίνα που πραγματοποίησε ο λαός της περιοχής κι αγκαλιάστηκαν από εργαζόμενους από όλη την Αττική, η άσκηση πίεσης στην Τοπική Διοίκηση ενάντια στη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των αεροπορικών βομβαρδισμών του Ισραήλ αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη.

Πραγματικός στόχος η εκμετάλλευση της γης και του πλούτου της Παλαιστίνης

Φώτισε την πραγματική αιτία των επιθέσεων, σημειώνοντας ότι πραγματικός στόχος του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ δεν είναι η Χαμάς, αλλά η ακύρωση της αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, η καταστολή της αντίστασης του λαού, ο διωγμός και ο εκτοπισμός του, η κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας και η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που ανήκουν στους Παλαιστίνιους.

Παράλληλα, αποκάλυψε τα εμπορικά κι ενεργειακά σχέδια που κρύβονται πίσω από τον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού και πώς αυτά επιταχύνονται από το γεγονός ότι η επιλογή για την ΕΕ του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας έχει ναρκοθετηθεί από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει τον ελληνικό λαό είπε: «Περιτριγυριζόμαστε από τόσο πολλούς αγωγούς και μορφές Ενέργειας κι εκτός από τα δισ. κερδών που εξασφαλίζουν για τους ενεργειακούς ομίλους, ποτέ άλλοτε δεν συνοδεύονταν από τέτοια κλιμάκωση της ενεργειακής φτώχειας για τον λαό που τρέμει να ανοίξει για λίγα λεπτά τη θέρμανση, που ψάχνει και μάλιστα στο εξής και κάθε μήνα ανάμεσα στα πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος για διαφορές πενταροδεκάρων, ενώ τελικά όποιο χρώμα κι αν διαλέξει θα τον ξεπαραδιάσουν είτε "σταθερά" είτε "κυμαινόμενα" γιατί ούτως ή άλλως ο λογαριασμός θα είναι πανάκριβος, "κομμένος και ραμμένος" στα μέτρα των ομίλων παροχής Ενέργειας. Αυτά φέρνει η λεγόμενη "πράσινη" στρατηγική και το Χρηματιστήριο της Ενέργειας της ΕΕ που εγκαινίασε ο όλος ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται τώρα επί ΝΔ με τη διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων».

Οσο για την καλπάζουσα ακρίβεια τόνισε ότι αυτή δεν είναι «εισαγόμενη», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ούτε είναι όμως αποκλειστικά ελληνική «ιδιαιτερότητα», όπως θέλουν να λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. «Μια χαρά έχει βάλει το χεράκι της και η λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας με την "πράσινη" ανάπτυξη, και η εμπλοκή στον πόλεμο, και οι καθηλωμένοι μισθοί, και οι αυξήσεις στους φόρους, και τόσα άλλα που τα συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος συνολικά, που όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να το αθωώσουν, δεν μπορούν να "ξεπλύνουν" την ΕΕ ούτε και να κρύψουν ότι οι εντεινόμενες απεργίες σε σειρά μεγάλων καπιταλιστικών χωρών αποδεικνύουν ότι αποτελεί τεκμήριο πως χρεοκοπεί ένα ολόκληρο εκμεταλλευτικό σύστημα που δεν μπορεί να λύσει τα λαϊκά προβλήματα», τόνισε.

Κλείνοντας κάλεσε τον λαό της Ελευσίνας να συνεχίσει αποφασιστικά την πάλη ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα, τον αγώνα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στον κατακτητή και τους καπιταλιστές που τους εκμεταλλεύονται. Με οδηγό το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» για να γράψουμε Ιστορία, να λυτρώσουμε τον λαό μας και να αποτινάξει τα δεσμά της εκμετάλλευσης και του συστήματός της.

«Αδιέξοδα δεν υπάρχουν! Με το ΚΚΕ μπορούμε να νικήσουμε!», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ