Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Ισραηλινά άρματα βομβάρδισαν σπίτια σε κιμπούτς στις 7 Οκτώβρη

Αποκαλυπτικό βίντεο ξεσκεπάζει για άλλη μια φορά τα fake news της ισραηλινής προπαγάνδας

Τα fake news της ισραηλινής προπαγάνδας - τα οποία αναπαράγονται από τα εγχώρια αστικά ΜΜΕ και επιτελεία της παραπληροφόρησης - σχετικά με τη «σφαγή εκατοντάδων αμάχων στα κιμπούτς από τη Χαμάς» στις 7 Οκτώβρη, ξεσκεπάζονται για άλλη μια φορά, με αφορμή τη δημοσιοποίηση ενός νέου αποκαλυπτικού βίντεο από κάμερα ελικοπτέρου της ισραηλινής αστυνομίας.

Στο βίντεο, που δημοσιοποίησε την Τρίτη το ισραηλινό news12, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ισραηλινό άρμα μάχης ρίχνει όλμους σε σπίτι στο κιμπούτς Μπεέρι, στο οποίο βρίσκονταν μαχητές της Χαμάς μαζί με αιχμάλωτους Ισραηλινούς.

Οπως είχε γίνει γνωστό και τότε, στο συγκεκριμένο σπίτι σκοτώθηκαν 13 άτομα, πέφτοντας ωστόσο θύματα όχι της Χαμάς όπως είχε ισχυριστεί εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αλλά θύματα «φίλιων πυρών», όπως είχαν αφηγηθεί αργότερα σε δημοσιογράφους οι μοναδικές δύο γυναίκες που κατάφεραν να διαφύγουν, η Γιασμίν Παράτ και η Χαντάς Νταγκάν.

Μετά και από την τελευταία αποκάλυψη, καταρρέουν με πάταγο τα ψέματα που είχε πει τότε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντισυνταγματάρχης Γκολάν Βαχ, σε συνέντευξη Τύπου στις 14 Οκτώβρη, ότι δηλαδή η Χαμάς είχε μαζέψει 15 ανθρώπους μέσα, «συμπεριλαμβανομένων 8 βρεφών τα οποία σκότωσε και έκαψε».

Και τότε βέβαια είχε έρθει σε δύσκολη θέση ο αντισυνταγματάρχης όταν είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο πώς η Χαμάς κατάφερε να προκαλέσει στο κιμπούτς Μπεέρι τέτοια καταστροφή - οι εικόνες από τα ισοπεδωμένα σπίτια του κιμπούτς έκαναν σαφές ότι αυτά χτυπήθηκαν από βαρύ οπλισμό που δεν διαθέτει η Χαμάς. Είχε απαντήσει τότε ότι «τα άρματα μάχης επιτέθηκαν επειδή είχαν μπλοκαριστεί στα σπίτια αυτά (άνδρες της Χαμάς) και έπρεπε να ανακτήσουμε όλο τον εποικισμό... πράγμα που δεν θα μπορούσε να γίνει δίχως τα τανκς».

Οπως σημειώνει και το βρετανικό «The Cradle», που «αλίευσε» το θέμα από τα ισραηλινά ΜΜΕ, οι πληροφορίες αυτές υποδεικνύουν ότι «όσοι σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι σκοτώθηκαν εξαιτίας των πυρών του τανκ και δεν κάηκαν ζωντανοί από τους μαχητές της Χαμάς που είχαν αμπαρωθεί μέσα στο κτίριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ