Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Ψηφίστηκε μαζί με την τροπολογία για την «Ανάπλαση ΑΕ»

Με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών της ΝΔ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Οικονομίας, που περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις προς όφελος του κεφαλαίου, αλλά και ολιγόμηνες παρατάσεις συμβάσεων εργαζομένων, ουσιαστικά παρατείνοντας την ομηρία τους.

Ταυτόχρονα, από την κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίστηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ», που ουσιαστικά πετάει έξω από τη διοίκηση την εκπροσώπηση του δήμου Αθηναίων, προφανώς λόγω της αλλαγής της δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, αυτό που δεν αναδείχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα, παρά μόνο από το ΚΚΕ, που την καταψήφισε, είναι το γεγονός ότι σκοπός ύπαρξης αυτής της εταιρείας ήταν και παραμένει να αποτελεί ένα εργαλείο για την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων μεγάλων ομίλων του Τουρισμού, του Εμπορίου, της Εστίασης στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές, μέσω αναπλάσεων και μεγάλων έργων. Επίσης, ψηφίστηκε η κυβερνητική τροπολογία που δίνει τρίμηνη παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (βλέπε ρεπορτάζ σελίδα 15).

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, στην τοποθέτησή του για την «Ανάπλαση ΑΕ», τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Το ΚΚΕ καταψηφίζει την τροπολογία, αλλά κανένα άλλο κόμμα δεν συζητά για την "ταμπακιέρα", καθώς συμφωνούν στο ότι αυτή η εταιρεία συμβάλλει στην ιδιωτικοποίηση ελεύθερων χώρων και την παράδοσή τους στο κατασκευαστικό κεφάλαιο, αποκλείοντας τον λαό από την πρόσβαση σε ελεύθερους χώρους».

Επεσήμανε δε ότι «μία ακόμα λαϊκή οικογένεια ένιωσε στο πετσί της την "επιτυχία" του δρόμου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των πλεονασμάτων και της "επενδυτικής βαθμίδας", για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση». Και κατήγγειλε το γεγονός ότι φτωχοί ανάπηροι άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν ως εγκληματίες από την αστυνομία για να τους πεταχτούν έξω από το σπίτι τους στα Πετράλωνα, το οποίο είχε πλειστηριαστεί, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν, ελέω των νόμων τους οποίους ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση για την απαράδεκτη απόσυρση του έργου με θέμα την ενδοοικογενειακή βία στη Νέα Υόρκη, κάνοντας λόγο για σκοταδιστική αντιμετώπιση και αντίδραση από την κυβέρνηση. «Δώσατε βήμα ώστε να εκφράζονται απόψεις από σκοτεινά κιτάπια της Ιστορίας», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ