Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Yπογράφτηκε η σύμβαση παραχώρησης στον όμιλο «Grimaldi»

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση την παράδοση κρίσιμων δημόσιων μεταφορικών υποδομών στο μεγάλο κεφάλαιο. Σειρά πήρε τη Δευτέρα το λιμάνι του Ηρακλείου, άλλο ένα από τα μεγάλα λιμάνια της χώρας που παραδίδονται σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Ετσι, υπογράφτηκε η σύμβαση αγοραπωλησίας του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μεταξύ του ναυτιλιακού ομίλου «Grimaldi» και του ΤΑΙΠΕΔ. Θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, τις επόμενες μέρες, ενώ η μεταβίβαση των μετοχών υπολογίζεται ότι θα γίνει στα τέλη Γενάρη στο Ηράκλειο.

Θυμίζουμε ότι στον διαγωνισμό που προηγήθηκε επικράτησε η κοινοπραξία των εταιρειών «Grimaldi Euromed SpA» και «Μινωικές Γραμμές», με το τίμημα να φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Το business plan του νέου βασικού μετόχου προβλέπει μεταξύ άλλων ενεργειακές αναβαθμίσεις για «πράσινες» μπίζνες, ανάπτυξη συστήματος ηλεκτροδότησης των ελλιμενισμένων πλοίων, εκσυγχρονισμό των υποδομών για βελτιστοποίηση των χρόνων φόρτωσης, με ζητούμενο την αύξηση των κερδών εφοπλιστών, τουριστικών ομίλων και μεγαλοεξαγωγέων, και τον λαό να πληρώνει με πανάκριβα εμπορεύματα, νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στα ναύλα.

Τις στοχεύσεις άλλωστε έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Grimaldi Euromed SpA», Εμανουέλε Γκριμάλντι, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελετής μίλησε για «φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο την αξιοποίηση της στρατηγικής θέσης του Ηρακλείου στην Ανατολική Μεσόγειο, για την ανάπτυξη νέων εμπορικών ροών, για επιβάτες και εμπορεύματα, την ενίσχυση της κρουαζιέρας και τη μεταφορά νέων οχημάτων». Πρόσθεσε ότι «μέσω επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σχεδιάζουμε να καταστήσουμε το λιμάνι του Ηρακλείου ένα πραγματικά "πράσινο" λιμάνι, αλλά και ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη λιμενική βιομηχανία της Μεσογείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ