Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Χρήσιμες επισημάνσεις από τη μέχρι τώρα διαδικασία

INTIME NEWS

«Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το συμβάν, από το έγκλημα, και εξετάζοντας το έγκλημα να διερευνήσουμε όλες τις πτυχές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στην τοποθέτησή του χτες στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, στηλιτεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεκινήσει αντίστροφα η διερεύνηση και να καταλήξει ...κάποτε στο έγκλημα των Τεμπών.

Ακόμα κι έτσι, «βγαίνουν ορισμένες χρήσιμες επισημάνσεις» από τους μάρτυρες, «παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να τους απαξιώσουν και να τους λοιδορήσουν», σημείωσε.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι «ο διαχωρισμός δημιούργησε ζητήματα στον συντονισμό και ζητήματα επικαλύψεων ανάμεσα στις εταιρείες. Και μιλάμε για τον ίδιο όμιλο, όχι για διαφορετικούς ομίλους που έχουμε τώρα - άλλος στην υποδομή, άλλος στην εκμετάλλευση».

Η δεύτερη επισήμανση που προκύπτει είναι ότι «ο σχεδιασμός δημιούργησε προβλήματα, γιατί ο ΟΣΕ είχε τις λειτουργικές προδιαγραφές, η ΕΡΓΟΣΕ τις τεχνικές, με αποτέλεσμα αυτά να μην ταυτίζονται πολλές φορές».

Το τρίτο στοιχείο είναι ότι «οι συμβάσεις με την κατάτμηση πιθανόν να δημιούργησαν θέματα μη λειτουργικότητας ή και ασυμβατότητας».

Το τέταρτο ζήτημα που προκύπτει είναι ότι «η μεγάλη μείωση του αριθμού των εργαζομένων οδήγησε σε εντατικοποίηση και σε πολύ μεγάλη υποβάθμιση του επιπέδου και των ικανοτήτων ανθρώπων σε θέσεις - κλειδιά, όπως είναι μηχανοδηγοί με δελτία παροχής υπηρεσιών, σταθμάρχες με δελτία παροχής υπηρεσιών, με πολύ μικρή εκπαίδευση».

Ενα πέμπτο ζήτημα είναι ότι «η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δημιούργησε σοβαρό θέμα για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, με την κατάργηση του κέντρου ελέγχου της κυκλοφορίας».

Απαντώντας στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να λοιδορήσει το ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι αν δεν υπήρχε η πρόταση του ΚΚΕ δεν θα συζητάγαμε για το έγκλημα των Τεμπών.

Η λειτουργία της Εξεταστικής θα συνεχιστεί όταν λειτουργήσει ξανά η Βουλή, με την κατάθεση μαρτύρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ