Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ - ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Συναγερμός - ξεσηκωμός! Ενάντια στους πολέμους των ΝΑΤΟ - ΕΕ και στην ελληνική εμπλοκή

Μέρα πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, ήταν η Κυριακή 21 Απρίλη.

Σε όλη τη χώρα και ειδικά στις περιοχές όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές έγιναν πολύμορφες δράσεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες, εκφράζοντας την αντίθεση του λαού στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της Ελλάδας.

Ξεχώρισε για άλλη μια χρονιά η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική Μαραθώνια Πορεία από τον Τύμβο του Μαραθώνα έως το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη συγκέντρωση του λαού και της νεολαίας της Αττικής.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης, στις 21 Απρίλη 1963. Συνέπεσε ωστόσο και με σοβαρές εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα, όπως η απόφαση του Κογκρέσου να χρηματοδοτήσει εκ νέου τους συμμάχους των ΗΠΑ, Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» του πολέμου, με ενδεικτικές τις πρώτες αντιδράσεις της Ρωσίας, που κάνουν λόγο για κίνδυνο ακόμα και πυρηνικής σύγκρουσης.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική εμπλοκή, οι ειδήσεις που έφταναν την ώρα της πορείας και της μεγάλης συγκέντρωσης έκαναν λόγο για παζάρια αναφορικά με τους «Patriot» και τους S-300, με στόχο να σταλούν την Ουκρανία, σενάριο που αναθερμαίνεται μετά τις τελευταίες αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ολα αυτά αναδεικνύουν την αναγκαιότητα οι μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις του Σαββατοκύριακου να αποτελέσουν το έναυσμα για κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στην επικίνδυνη ελληνική εμπλοκή, για να γυρίσουν τώρα πίσω όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί από ξένες αποστολές και να κλείσουν οι ξένες βάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ