Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τους αντιδικτατορικούς αγωνιστές

Κατάθεση στεφάνων στο κτίριο της Ασφάλειας στον Βαρδάρη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Κυριακή 21 Απρίλη η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη μαύρη επέτειο των 57 ετών από τη δικτατορία. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι της ΚΝΕ και της ΕΔΥΕΘ και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από την Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ στο Μνημείο κομμουνιστών - αγωνιστών πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού. Κατέθεσαν ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και εκ μέρους των πολιτικών κρατούμενων ο Ανδρέας Κριαράς, στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη τα χρόνια της δικτατορίας.

Τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά τη διάρκεια της επτάχρονης στρατιωτικής δικτατορίας τίμησε την Κυριακή και η δημοτική αρχή Πάτρας, με κατάθεση στεφάνων σε σχολεία της πόλης που χρησιμοποιήθηκαν από τη χούντα ως φυλακές. Στεφάνια κατατέθηκαν από την αντιδήμαρχο Παιδείας και Αυτεπιστασίας, Κατερίνα Σίμου, στις μαρμάρινες πλάκες - μνημεία που έχουν τοποθετηθεί από τον δήμο στα δύο σχολεία προς τιμήν των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, και συγκεκριμένα σε αυτά της Αγίας Σοφίας (26ο Δημοτικό) και της Δροσιάς (15ο και 17ο Δημοτικό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ