Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Απαγόρευσε επίσκεψη εκπαιδευτικών στη Μακρόνησο

Την απαγόρευση από το υπουργείο Πολιτισμού προγραμματισμένης επίσκεψης στον ιστορικό χώρο της Μακρονήσου, λόγω «της επικινδυνότητας των κτιρίων», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».

Οπως αναφέρει, γνωρίζοντας την κακή κατάσταση των κτιρίων, σε επικοινωνία που είχε με την Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων ζήτησε άδεια να μεταβεί στη Μακρόνησο, έστω μέχρι το μνημείο φόρο τιμής στους χιλιάδες αγωνιστές που εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους. Ωστόσο τους απαγόρευσαν κατηγορηματικά να πατήσουν στο νησί!

Στην καταγγελία του ο ΣΕΠΕ αναφέρει επίσης: «Είναι τεράστιες οι ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων για την εγκατάλειψη και απαξίωση των ιστορικών κτιρίων, τα οποία καταρρέουν. Κτίρια που η παρουσία τους στον χώρο και τον χρόνο στη διάρκεια του 20ού αιώνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόσφατη Ιστορία του τόπου μας και συνιστούν σημείο αναφοράς για τους νεότερους.

Είναι απαράδεκτη η απαγόρευση να μεταβούμε στη Μακρόνησο, παρά τη δέσμευση του Συλλόγου ότι δεν θα πλησιάζαμε τα κτίρια. Αν με την εγκατάλειψη και απαξίωση τέτοιων ιστορικών κτιρίων, όπως αυτά της Μακρονήσου, εμμέσως πλην σαφώς αποσκοπούν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη την πρόσφατη Ιστορία και τα δεινά του λαού μας, διαβεβαιώνουμε ως δάσκαλοι, ως παιδαγωγοί, ότι δεν θα πάψουμε να τη διδάσκουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ