Σάββατο 4 Μάη 2002 - Κυριακή 5 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Οι μάσκες πέφτουν!

Πάει κάμποσος καιρός σύντροφοι που καθημερινά ακούμε, όχι μόνο τους διπλανούς μας αλλά και τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κοινωνιολόγους και δημόσιους ψυχαναλυτές, να επιμένουν ότι ο κόσμος δεν έχει ενδιαφέρον για την πολιτική, δε νοιάζεται για τα κοινά, βολεύεται με ό,τι έχει κι άλλα τέτοια. Συνάμα, εισπράττουμε τις πιο παράλογες αναλύσεις μόλις οι εργαζόμενοι βγουν στους δρόμους διεκδικώντας το δίκιο τους. Πότε τους παρασύρουν τάχα μου ικανοί πολιτευτές, πότε δεν έχουν κατανοήσει τι καλή και τρυφερή που είναι η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο μαζί τους, πότε τέλος, επιμένουν σε... γραφικότητες όπως να θυμούνται πως η εργατική πρωτομαγιά είναι απεργία κι όχι επίσημη αργία, όπως άλλωστε κι ο συνδικαλισμός που δεν μπορεί να είναι συμβιβασμένος και κυβερνητικός μηχανισμός επιβολής αντεργατικής πολιτικής.

Ομως η δεδομένη και παγκοσμιοποιημένη ανησυχία για το πώς θα αντιδρούν από δω και πέρα οι λαϊκές μάζες, υποχρεώνει τους καταπιεστές σε μέτρα πρόληψης του απρόβλεπτου. Δεν είναι δα λίγο πράγμα να ακούς στην πορεία του ΠΑΜΕ συνθήματα υπέρ των εργαζομένων Παλαιστινίων, να βλέπεις τη χώρα να «εκτίθεται» στα μάτια των αφεντικών της με μαχητικές εκδηλώσεις που τολμούν να αντιπαραθέτουν στην αγιοποιημένη παγκοσμιοποίηση το δαιμονοποιημένο διεθνισμό της ταξικής συνείδησης κι αλληλεγγύης για κάθε δίκαιο και γνήσιο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Ετσι στήνεται η προβοκάτσια και θεσμοθετείται εκ νέου το ρουφιανιλίκι. Με αστυνόμο - φοιτητή οπλισμένο με πιστόλι που καμώνεται το διαδηλωτή και συμμετέχει στην πορεία της Πρωτομαγιάς ώσπου την ελέγχει η περιφρούρηση και ο... βασιλιάς της ειρήνης και της τρομοκρατικής ασφάλειας αποδεικνύεται για μια φορά ακόμη θεόγυμνος. Η δραματική καταγγελία του Μαυρίκου στην τηλεόραση δεν μπορούσε να αποκρυφθεί από τα ΜΜΕ, που με τη σειρά τους συνειδητοποιούν ότι το παιχνίδι του ψέματος και της αλήθειας μπορεί να είναι προσωρινά προσοδοφόρο για τα αφεντικά, αλλά άκρως δολοφονικό κι επικίνδυνο για τους εργαζόμενους. Ως κι η μαθημένη στις υπαγορευμένες υποθετικές ερωτήσεις δημοσιογραφία του συρμού, πάγωσε στη θέα του κρυμμένου πιστολιού. Οι πωλητές ασφάλειας και νέας τάξης παλαιών πραγμάτων αισθάνθηκαν την ασφάλεια και το δέος που επιβάλλει η πολιτικά οργανωμένη αντίσταση και δράση. Ομως η απορία «πώς τον μυρίστηκαν το μυστικό μας αστυνομικό σε διατεταγμένη υπηρεσία» δεν απαντιέται εύκολα από θεωρητικούς του βολέματος.

Σύντροφοι, παρ' όλα αυτά τα άκρως εορταστικά, που συνοδεύτηκαν από τις κορόνες περί ταλαιπωρίας χιλιάδων εκδρομέων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με ναυτεργάτες στο Ρίο - Αντίρριο ή μποτιλιαρισμένοι στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας των κινητοποιήσεων (παλιά όσο κι ο κόσμος η τακτική της στροφής των πολιτών έναντι των συμπολιτών τους με τεχνητές συγκρούσεις συμφερόντων της στιγμής) η μεγάλη είδηση των ημερών είναι άλλη και πολύ καλά κρυμμένη στα ψιλά.

Η μεγάλη και... δημοκρατική Ενωμένη Ευρώπη, συνέταξε το δικό της κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων. Για να μην ακολουθεί μόνο τις αμερικανικές υποδείξεις. Δήθεν. Αλλά στον ευρωπαϊκό κατάλογο σύντροφοι, μόλις από προχτές πρωτομαγιάτικα, συμπεριλαμβάνεται πλέον και το ΡΚΚ, η οργάνωση του Οτσαλάν! Για να συνειδητοποιήσουν και οι αφελέστεροι εγκλωβισμένοι στα σοσιαλιστικά πυροτεχνήματα της φιλελεύθερης ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, για ποια Ευρώπη μιλάμε εμείς και αντιμαχόμαστε και για ποια οι... λάγνοι υπερασπιστές της. Πίσω από αυτήν την είδηση κρύβεται η πραγματική κοινή ευρωπαϊκή πολιτική «ασφάλειας», όπως τα αμερικανικά συμφέροντα του πετρελαίου πίσω από το δίδυμο Παπανδρέου - Τζεμ και η καταστολή διά της προβοκάτσιας πίσω από το νεαρό «διαδηλωτή» που όμως ήταν μπάτσος του συνδικαλιστικού της Ασφάλειας με πολιτική περιβολή και οπλισμένο χέρι. Οι μάσκες πέφτουν.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντοπισμός όπλων σε τζαμί (2017-03-29 00:00:00.0)
Η γάτα (2005-04-30 00:00:00.0)
Οπλοστάσιο στη Νέα Σμύρνη (2004-11-04 00:00:00.0)
«Προστασία» με σκηνές ντροπής και αστυνομοκρατίας (2004-07-13 00:00:00.0)
Οι βενιζελικές ορδές (2000-02-06 00:00:00.0)
Σύλληψη ενόπλου (1996-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ