Τετάρτη 8 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑΣ - ΔΗΚΚΙ
Αύριο η παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για Νομαρχίες Αθήνα - Πειραιά

Στις 11.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»

Ο Θανάσης Παφίλης
Ο Θανάσης Παφίλης
Οι νομαρχιακές κινήσεις «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) και «Δημοκρατική Κοινωνική Κίνηση» (ΔΗΚΚΙ) συμπαρατάσσονται για μια ευρύτερη συσπείρωση στις νομαρχιακές εκλογές του 2002. Ετσι, τις υποψηφιότητες για τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τη Νομαρχία Αθήνας και τη Νομαρχία Πειραιά, θα παρουσιάσουν αύριο Πέμπτη 9.5.2002, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα «Απόλλων», του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52).

Οι υποψηφιότητες που θα παρουσιαστούν είναι: Για τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ο Θανάσης Παφίλης, για τη Νομαρχία Αθήνας ο Ηλίας Νικολόπουλος και για τη Νομαρχία Πειραιά η Ελπίδα Παντελάκη.

Η παρουσίαση θα γίνει απ' τους εκπροσώπους των κινήσεων ΔΗΚΚΙ Ηλία Νικολόπουλο και ΝΑΣ Θεοχάρη Παπαμάργαρη, αντίστοιχα. Ο τελευταίος, μιλώντας στο «Ρ» για τους στόχους του εγχειρήματος αυτού, σημείωσε: «Οι εκλογές του επόμενου Οκτώβρη για τους δήμους και τις νομαρχίες έχουν ένα ιδιαίτερο πολιτικό νόημα ειδικά για τις νομαρχίες, πέρα από τα μηνύματα που πρέπει να δοθούν προς τη σημερινή κυβέρνηση.

Η κεντρική εξουσία καθιέρωσε πριν λίγα χρόνια το δεύτερο βαθμό αιρετής Τοπικής Αυτοδιοίκησης απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χωρίς να πιστεύει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και την κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στα οχτώ χρόνια λειτουργίας της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είχαμε ένα θεσμό κατ' όνομα αιρετό, στην ουσία, όμως, κακέκτυπο ομοίωμα των πολιτικών επιλογών της κεντρικής εξουσίας, δηλαδή του κυρίαρχου δικομματισμού και των προσανατολισμών της κυβέρνησης.

Ο Ηλίας Νικολόπουλος
Ο Ηλίας Νικολόπουλος
Η ΝΑΣ αγωνίστηκε με βάση την εντολή του λαού της Αθήνας και του Πειραιά για μια άλλη μορφή και περιεχόμενο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Στις εκλογές που έρχονται, θα αναδείξει αυτό το περιεχόμενο και θα ζητήσει από τους ψηφοφόρους μια ακόμα πιο δυνατή εντολή. Πιστεύω ότι θα το πετύχει και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις επιλογές μας».


Η Ελπίδα Παντελάκη
Η Ελπίδα Παντελάκη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ