Τετάρτη 8 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Σε ιδιώτες το πάρκινγκ

Να δοθεί η κατασκευή και εκμετάλλευση του υπόγειου πάρκινγκ «Φιλίππου» σε ιδιώτες, αποφάσισαν τρεις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων, χαρίζοντας με τον τρόπο αυτό στην εταιρία που θα αναλάβει το έργο 2 δισ. δρχ.

Συγκεκριμένα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων, τέθηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής το θέμα της κατασκευής και εκμετάλλευσης από το ιδιωτικό κεφάλαιο ενός υπόγειου πάρκινγκ 400 θέσεων για 25 περίπου χρόνια.

Τριάντα δύο παρόμοια πάρκινγκ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να κατασκευαστούν σ' όλη τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων και επικεφαλής της «Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» (ΔΕΑΚ), Γ. Νομικός, με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξε ότι ο δήμος μπορεί και πρέπει να κατασκευάσει μόνος του το πάρκινγκ αυτό, πράγμα που θα έχει τεράστιο κοινωνικό όφελος για τους δημότες, αφού και χαμηλό μίσθωμα θέσης μπορεί να υπάρξει - στο 1/3 των αντίστοιχων ιδιωτικών - αλλά και έσοδα για το δήμο που θα διατίθενται για άλλες κοινωνικές ανάγκες.

Οπως τονίζεται σε προκήρυξη της ΔΕΑΚ, οι τρεις ένοχοι (οι παρατάξεις «Λαϊκή Συμμετοχή» - «Νέα Πνοή» - «Πολίτες των Αμπελοκήπων») είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα πάντα. «Δεν έχουν καμία κοινωνική ευαισθησία. Αυτές είναι οι πραγματικές πλειοψηφίες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο», σημειώνεται στην προκήρυξη. Ακόμη στην προκήρυξη αναφέρεται ότι το κόστος μίσθωσης της θέσης πάρκινγκ θα είναι ασύμφορο για τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών, θα θησαυρίζει κάποιος ιδιώτης, ενώ δε θα υπάρχει κοινωνική προσφορά του δήμου προς το λαό των Αμπελοκήπων. Τέλος η ΔΕΑΚ δεσμεύεται ότι εφόσον ο λαός την τιμήσει με την ψήφο του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η παράταξη θα ακυρώσει αυτή τη σύμβαση και θα προχωρήσει αμέσως το έργο με ίδια μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ